Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 30. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAP kavandab Calliduse ülevõtutehingut

Foto: Pixabay
Saksamaa äritarkvara arendaja SAP teatas, et kavatseb miljarditehingus ära osta müügiedukustarkvara pakkuja Callidus Software.

Firma eest plaanib Saksa hiid välja käia 2,4 miljardit dollarit ehk umbes 1,9 miljardit eurot, edastas Reuters. See annab sakslastele parema positsiooni konkureerimaks firmadega nagu Salesforce ja Oracle.

See on SAPi esimene ülevõtutehing pea nelja aasta jooksul. Finantsjuht Luka Mucic ütles konverentskõnes ajakirjanikele, et see on hea näide SAPi ostufilosoofiast: ettevõte seab sihiks orgaanilise kasvu, ent ostab ära firmad, mis täidavad ära augud firma äris, vahendas FInancial Times.

Plaanitav Calliduse ülevõtupakkumise hind, 36 dollarit aktsia kohta, tähendab 30 päeva keskmisega võrreldes umbes 21% suurust preemiat. Calliduse nõukogu toetab tehingut ühehäälselt.

Tegu on SAPi jaoks teise ülevõtmisega lühikese aja jooksul - septembris ostis kontsern 350 miljoni dollariga USA tarkvaraarendaja Gigya, mis võimaldab muuhulgas veebikaupmeestel klientide profiile analüüsida.

SAP teatas ka enda neljanda kvartali aruande, millest selgub, et hiiu ärikasum kasvas aastatagusega võrreldes 1 protsendi jagu 1,96 miljardi euroni. Valuutakõikumiste mõjusid kõrvale jättes olnuks tõus 6 protsenti. Samas nurisesid saksa analüütikud, et kuigi pilveäri õitses ja näitas loodetud kasvu, kiratsesid teised valdkonnad ja ka tugenenud euro andis SAP-le valusa löögi.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755