2. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple tulemusi varjutas iPhone’ide müük

Foto: Pixabay
Sarnaselt paljudele teistele suurettevõtetele teatas ka Apple pärast börsipäeva lõppu kvartalitulemused, mis annavad põhjust nurisemiseks, sest iPhone polnudki populaarne.

Tõsi, majandustulemused näitavad, et asjad oleksid justkui hästi. Ettevõtte fiskaalaasta esimese kvartali käive oli 88,3 miljardit dollarit, samas kui analüütikud olid oodanud tulemust 87,1 miljardi juurde.

Kasum aktsia kohta tõusis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15,7% võrra, 3,89 dollarini. Analüütikud ootasid tulemust 3,83 dollari juurde.

Küll aga ei läinud oodatult hästi iPhone’ide müük. Nii-öelda jõulukvartal on ettevõttele alati olnud väga oluline, sest sageli eelistatakse uus tehnikavidin just pühade puhul soetada.

iPhone’ide müüginumbrid jäid eelmises kvartalis 77,3 miljardi juurde, mis on 0,9% suurune langus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Investorite jaoks on just õunatelefonide müüginumbrid ettevõtte edu peamiseks indikaatoriks.

Samuti valmistasid investoritele pettumust prognoosid järgmiseks ehk käimasolevaks kvartaliks. Ettevõte ootab käivet 60 ja 62 miljardi dollari vahele, samas kui Wall Street ootas prognoosi 67,1 miljardi juurde.

Apple’i aktsia reageeris tulemustele langusega, kukkudes järelturul 1%. 

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755