Autor: ITuudised.ee • 9. veebruar 2018

Taxify pälvis Euroopa idufirmade eriauhinna

Taxify asutaja ja tegevjuhi Markus Villig
Autor: Taxify
Sel nädalal kuulutati Brüsselis välja Euroopa mobility-valdkonna idufirmade võistluse üksteist finalisti. Euroopa Parlamendi initsiatiivil toimuval konkursil pälvis Taxify võistlusvälise eriauhinna panuse eest valdkonna arengusse Euroopas.

Transpordi ja linnaruumi probleeme jätkusuutlikult lahendavatele idufirmadele mõeldud konkursil kandideeris rohkem kui viissada ettevõtet kõigist Euroopa Liidu riikidest ja Šveitsist. Üheteistkümne finalisti hulka jõudsid idufirmad Suurbritanniast, Prantsusmaalt, Soomest, Austriast, Hollandist, Slovakkiast ja Šveitsist. Taxify toodi korraldajate poolt finaali pääsenutele eeskujuks kui edukalt laienenud Euroopa kasvuettevõte.

Finalistid:

AddSeat (Rootsi) - innovatiivne elektrisõiduk liikumisprobleemidega inimesteleAppyParking (UK) - reaalajas parkimisinfot pakkuv lahendusATSUKE (Prantsusmaa) - mobiilsed reklaami- ja klienditoelahendused transpordisCargonexx (Saksamaa) - veokiomanikke ja kaubavedajaid ühendav platvormCocolis (Prantsusmaa) - eraisikutele mõeldud pakivedude platvormKlaxit (Prantsusmaa) - Prantsusmaa suurlinnade ühissõidukikaardi omanikele suunatud autode ühiskasutussüsteemMaaS Global (Soome) - ühistranspordipiletite müügi rakendusNRGkick (Austria) - uus tehnoloogia elektriautode laadimiseksTracefy Smart Mobility solutions (Holland) - elektrijalgrataste internetiteenustega sidumise platvormVoltia (Slovakia) - nullemissiooniga elektriautode pargi pakkuja

Auhinnad antakse 22. veebruaril üle Brüsselis. Teiste hulgas osalevad tseremoonial Euroopa Parlamendi president Antonia Tajani, Euroopa transpordivolinik Violeta Bulc ning Eesti majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

2013. aastal asutatud Taxify on Euroopa juhtiv sõidujagamisplatvorm. Ettevõttel on rohkem kui 5 miljonit klienti enam kui 20 riigis üle maailma.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932