Autor: ITuudised.ee • 9. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify pälvis Euroopa idufirmade eriauhinna

Taxify asutaja ja tegevjuhi Markus Villig
Foto: Taxify
Sel nädalal kuulutati Brüsselis välja Euroopa mobility-valdkonna idufirmade võistluse üksteist finalisti. Euroopa Parlamendi initsiatiivil toimuval konkursil pälvis Taxify võistlusvälise eriauhinna panuse eest valdkonna arengusse Euroopas.

Transpordi ja linnaruumi probleeme jätkusuutlikult lahendavatele idufirmadele mõeldud konkursil kandideeris rohkem kui viissada ettevõtet kõigist Euroopa Liidu riikidest ja Šveitsist. Üheteistkümne finalisti hulka jõudsid idufirmad Suurbritanniast, Prantsusmaalt, Soomest, Austriast, Hollandist, Slovakkiast ja Šveitsist. Taxify toodi korraldajate poolt finaali pääsenutele eeskujuks kui edukalt laienenud Euroopa kasvuettevõte.

Finalistid:

AddSeat (Rootsi) - innovatiivne elektrisõiduk liikumisprobleemidega inimesteleAppyParking (UK) - reaalajas parkimisinfot pakkuv lahendusATSUKE (Prantsusmaa) - mobiilsed reklaami- ja klienditoelahendused transpordisCargonexx (Saksamaa) - veokiomanikke ja kaubavedajaid ühendav platvormCocolis (Prantsusmaa) - eraisikutele mõeldud pakivedude platvormKlaxit (Prantsusmaa) - Prantsusmaa suurlinnade ühissõidukikaardi omanikele suunatud autode ühiskasutussüsteemMaaS Global (Soome) - ühistranspordipiletite müügi rakendusNRGkick (Austria) - uus tehnoloogia elektriautode laadimiseksTracefy Smart Mobility solutions (Holland) - elektrijalgrataste internetiteenustega sidumise platvormVoltia (Slovakia) - nullemissiooniga elektriautode pargi pakkuja

Auhinnad antakse 22. veebruaril üle Brüsselis. Teiste hulgas osalevad tseremoonial Euroopa Parlamendi president Antonia Tajani, Euroopa transpordivolinik Violeta Bulc ning Eesti majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

2013. aastal asutatud Taxify on Euroopa juhtiv sõidujagamisplatvorm. Ettevõttel on rohkem kui 5 miljonit klienti enam kui 20 riigis üle maailma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755