Autor: ITuudised.ee • 26. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IKT-sektori ettevõtted osalevad maailma suurimal mobiilitehnoloogia messil

Messente Communications’i juhatuse liige Lauri Kinkar
Foto: Erakogu
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus viis ettevõtted Eesti ühisstendiga maailma olulisimale mobiilisektori rahvusvahelisele suurüritusele Mobile World Congress 2018, mis toimub tänasest kuni 1. märtsini Barcelonas.

Eesti ühisstendil osalevad kolmteist ettevõtet: Fortumo, Mobi Lab, Ecofleet Eesti, SK ID Solutions, CartoDB Estonia, Malwarebytes Estonia, Mooncascade, Bamboo Group ning sel aastal esimest korda Sevana, NEXD, FOB Solutions, Mobi Solutions ja Messente Communications. Oma eraldiseisva boksiga on Eesti ettevõtetest esindatud juba 10 aastat online-reklaamilahendusi arendav Adcash.

Eesti ühisstendi külastavad MWC-l ettekandega esinev Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

EAS-i Eesti ühisstendi projektijuht Mairika Haabi sõnul on ühise väljapaneku eesmärk aidata ettevõtetel leida uusi ärikontakte ja tutvustada Eestit kui innovaatilist ja usaldusväärset IT-riiki. „Mess annab võimaluse luua kontakte valdkonna tipptegijatega üle kogu maailma. Meil on hea meel, et meiega on messil kaasas ka mitmed esmakordselt osalevad ettevõtted,“ ütles Haab.

Messente Communications’i juhatuse liikme Lauri Kinkari sõnul keskendub ettevõte messil võrdselt nii Messente sõnumiplatvormile kui ka turvalahendustele. „Mobile World Congress toob üle maailma kokku väga palju ettevõtteid, kelle äri on seotud mobiilivaldkonnaga ning telekommunikatsiooniga. Üritusel osalemine aitab meil tabada peamisi trende kommunikatsioonis ja sellega seotud tehnoloogiates. Samuti annab see võimaluse arendada koostööd mobiilioperaatoritega üle maailma, tugevdades nii oma globaalsete sõnumiühenduse kvaliteeti,“ lausus Kinkar.

Mobi Lab OÜ otsustas äriarendusjuhi Tarmo Schmidti sõnul taas osaleda messil, et tutvustada oma mobiilset tarkvaraarendusteenust, uusi tooteid ja uue põlvkonna VR/AR teenuseid ning leida uusi kliente ja koostööpartnereid. „Meie positiivsed kogemused 2016. ja 2017. aastal MWC messil osalemisest on andnud innustust juurde ka sel aastal osalemiseks. Eelnevate aastate osalemise tulemusel oleme saanud juurde palju kontakte, uusi partnereid ja ideid. Oma partneritega oleme analüüsinud mitmeid võimalikke koostöökohti ning võimalikke uusi tooteid, millega turule tulla. Samuti on messil osalemise tulemusena suurenenud meie ettevõtte tuntus peamistel sihtturgudel Kesk-Euroopas, Ühendkuningriigis ja Põhja-Ameerikas,“ lisas Schmidt.

Mobile World Congress on maailma suurimaid IKT-sektori messe, mis toob järjekindlalt kokku maailma edukamate operaatorite, ettevõtete, tootjate ja kaubamärkide juhid ja visionäärid. 2017. aastal külastas messi üle 108 000 inimese ning kokku osales messil ligi 2300 eksponenti. EAS organiseerib MWC-l riiklikku ühisstendi juba kuuendat korda.

Eesti ettevõtete osalemist messil toetab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052