Autor: ITuudised.ee • 28. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Abituriendid tutvusid TTÜ IT-õppega

Iseauto prototüüp
Abituriendid tundsid 27. veeruaril toimunud avatud uste päeval huvi kõikide tehnikaülikooli inseneri-, IT, majandus- ja loodusteaduskonna, mereakadeemia ja Tartu kolledžis õpetatavad erialade vastu.

Palju tähelepanu pöörati IT õppekavadele, mille praegustel ja tulevastel tudengitel on oluline roll tehnikaülikooli digialgatuses TalTechDigital. Algatuse eesmärgiks on viia ülikool digirevolutsiooni esiritta, kasutades kõige kaasaegsemaid tehnoloogilisi võimalusi oma igapäevase tegevuse – õppimise, õpetamise ja uurimistöö – paremaks korraldamiseks. 

Üks osa TalTechDigitali algatusest on ka avatud uste päeval demonstreeritud tehnikaülikooli teadlaste ja tudengite loodav nn iseauto. Samuti huvitasid gümnasiste ülikooli laborid, raamatukogu, ühiselamud, sportimisvõimalused.

Tänased gümnaasiumilõpetajad tundsid aktiivset huvi lävendipõhise vastuvõtu, erialade ja erialaainete vastu, samuti soovisid nad teada, milliseid stipendiume ja välismaiseid praktikakohti pakutakse ning milline töökoht neid pärast lõpetamist ees ootab. 

Teadaolevalt toimusid esimesed avatud uste päevad Tallinna Tehnikaülikoolis (siis TPI) 1948. aasta 11. ja 12. mail, mil tutvustati noortele ülikoolis õppimisvõimalusi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755