4. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milliste kulutustega hellitab end Bill Gates?

Foto: Wikipedia
Bill Gates avaldas hiljutises intervjuus, et tal on nõrkus kiirete autode vastu, kirjutab Äripäev.

Bill Gatesist sai maailma rikkaim mees sisuliselt kohe, kui Microsoft 1989. aastal börsile läks. Gates, kes pole tuntud kui suur laristaja, tunnistas hiljuti antud intervjuus, et ta kulutamisharjumused on suures osas samad nagu siis, kui ta väga rikkaks sai.

Gates käis hiljaaegu Ellen DeGeneresi jutusaates ning tõdes, et tal pole “ekstravagantseid tarbimisharjumusi”. Kui Gates oli 31aastane, sai temast läbi aegade kõige noorem miljardär. Ja ometi ei hakanud raha ta elu dikteerima, vaid mees jäi oma endiste harjumuste juurde ega pidanud suurt lugu sellest, et pangaarve aina paisus.

Tõsi, ühte suurt kulutust Gates intervjuus siiski tunnistas – ta ei suutnud vastu panna Porsche 911 ostmisele. Gates ütles DeGeneresile antud intervjuus, et ta otsustas end veidi hellitada.

Ja Gates ei ostnud 911 endale niisama, ta otsustas katsetada, milleks neljarattaline võimeline on: näiteks on kihutanud Gates oma uue Porsche’iga kõrbeteedel. Ja kui uskuda väljaannet Time, siis sattus Gates 1997. aastal kihutamise tõttu ka politsei vaatevälja ning mees vabanes kautsjoni vastu vanglast.

Pärast niisuguseid vahejuhtumeid otsustas Gates oma Porsche’i maha müüa, ent see ei tähenda, et ta oma raha kallite ja veelgi kiiremate autode peale poleks raisanud. Näiteks on tal Porsche 930 Turbo, Jaguar XJ6 ja Ferrari 348.

Oma teiseks suuremaks investeeringuks liiklemisvahenditesse nimetab Gates aga lennukit, mille ta enda sõnul ostis küll valdavalt liikuva töö tõttu.

Mõistagi pole Gates ainus miljardär, kes on endale eralennuki ostnud. Investor Mark Cuban, USA ettevõtjad John Paul DeJoria ning Tilman Fertitta on endale lennuki soetanud.

Cuban on selgitanud lennukiostu sellega, et aeg on ainus vara, mida me otseselt ei oma. “See on põhjus, miks ülikallis lennuk on ostmist väärt,” ütles ta.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755