Autor: ITuudised.ee • 9. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa jaamade uuendamine võib kaasa tuua häireid

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli
Foto: Elisa
Elisa lisab märtsis-aprillis oma Lõuna-Eestis asuvatele tugijaamadele 4G võrguseadmeid, mis võib teenuste kasutamisel tuua kaasa häireid.

4G võrguseadmed lisatakse täiendavalt 35-le tugijaamale Võru-, Põlva- ja Valgamaal. Tulenevalt sellest võib kuni 15. aprillini esineda teatud piirkondades teenuste kasutamisel häireid.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul tõstab 4G teise sageduskihi lisamine internetikiirust 2-3 korda. „Piirkondadesse, kus on mobiilse interneti võrgukoormus tavapärasest suurem, lisame ka kolmanda sageduskihi,“ sõnas Polli. 

Andmeside reaalsed keskmised kiirused jäävad tema sõnul 200–275 megabitini sekundis ning kolmanda kihiga piirkondades kuni 375 megabitini sekundis.

4G teine sageduskiht lisandub 81-le tugijaamale, viiele tugijaamale lisandub ka kolmas 4G sageduskiht. Antud projekti raames ühtegi täiesti uut tugijaama ei ehitata. 

Polli sõnul luuakse 4G võrkude arendamisega ka eeldused 5G võrgu tulekuks järgnevate aastate jooksul. „Tehnoloogia ja teenused peavad valmistuma asjade interneti üha laiemaks levikuks ning seetõttu näeme juba lähitulevikus kliendinõudlust gigabitiste kiiruste järele,“ sõnas Elisa tehnoloogiaüksuse juht.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052