Autor: ITuudised.ee • 9. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÜRO huvitub Eesti e-valitsemise ekspertiisist

Välisminister Sven Mikser kohtumisel UNDP juhi Achim Steineriga.
Foto: Välisministeerium
ÜRO arenguprogramm (UNDP) tunneb suurt huvi Eesti IT- ja digilahenduste vastu, kinnitas New Yorgis UNDP juhiga kohtunud välisminister Sven Mikser.

„Oleme Eesti kogemusi e-valitsemine vallas ÜROga juba jaganud,“ lisas ta. „Potentsiaali on aga rohkemaks ning kindlasti soovime koostööd veelgi süvendada,“ sõnas Mikser. 

Eesti on olnud ÜRO arenguprogrammi doonoriks juba pea 20 aastat ning me soovime olla aktiivsed panustajad ka edaspidi, sõnas välisminister Mikser kohtumisel UNDP juhi Achim Steineriga. „Eesti usub, et digitaalsed lahendused peavad olema ÜRO tegevuste lahutamatuks osaks, kuna nende laialdane kasutamine aitab kaasa kestliku arengu eesmärkide saavutamisele,“ rõhutas Mikser.

Välisminister tõstatas kohtumisel ka võimaliku ühise e-valitsemise teemalise kõrvalürituse korraldamise ÜRO peaassamblee avanädala raames.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755