Autor: ITuudised.ee • 19. märts 2018

Eesti ja Prantsusmaa alustavad digikoostööd

Ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Urve Palo.
Autor: Andres Haabu

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ning Prantsuse digiminister Mounir Mahjoubi allkirjastavad täna riikide koostööleppe, mille eesmärgiks on vahetada parimaid praktikaid ja lahendusi e-valitsemise ja digiriikluse vallas.

Koostöö eesmärk on vahetada kogemusi, erinevaid e-lahendusi ja infot ning põhimõtteid e-valitsemise, digimajanduse ja küberturvalisuse valdkondades, teatas ministeerium.

Selle aasta teisest poolest on plaanis kahe riigi vahel nii ekspertide visiite ja mentorlust, ühiste ürituste korraldamist, riigi infosüsteemide tehniliste lahenduste jagamist kui ka seisukohtade koordineerimist Euroopa Liidu digivaldkonna poliitikate osas.

Palo külastab ka maailma suurimat idufirmade inkubaatorit Station F. Kohapeal tutvutakse idufirmade toetussüsteemiga ja esitletakse Eesti idufirmade kogukonda. Station F on huvitatud ka naisettevõtluse edendamisest partnerluses Eestiga.

Station F asub endises raudteejaamas 34 000 ruutmeetri suurusel pinnal ja selle avas mullu juunis Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Keskus on koduks umbes tuhandele idufirmale ja alustavale ettevõttele. Lisaks asuvad seal inkubaatori partnerite Facebooki, Microsofti ja Naveri kontorid.

Minister Urve Palo visiit Pariisi kestab ühe päeva. Teda saadavad side ja riigi infosüsteemide asekantsler Siim Sikkut ning avalike suhete nõunik Emilie Toomela.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112