Autor: ITuudised.ee • 22. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti soovib kiiremini ELi digitaalset ühisturgu

Jüri Ratas
Foto: Andras Kralla
Eesti soovib kiiremat edasiliikumist digitaalse ühtse turu loomisega Euroopa Liidus.

Peaminister Jüri Ratas osaleb täna ja homme euroliidu riigi- ja valitsusjuhtide kohtumisel, kus on arutlusel mitu Eestile olulist küsimust.

„Esiteks kaugel oleme digitaalse ühtse turu loomisega, kus soovime näha kiiremaid ja otsustavamaid samme, muu hulgas autoriõiguste reformis ja küberjulgeolekus. Elavat mõttevahetust on oodata digimajanduse õiglases maksustamises ehk jätkame teemaga, mis sai alguse digitippkohtumisel Tallinnas,“ rääkis Ratas.

Esimesel päeval on peateemadeks ELi siseturu tulevik, ühine väliskaubanduspoliitika, digimaksustamine ning suhted Türgiga. Teine päev keskendub Brexiti-kõneluste hetkeseisule ja euroala tulevikule.

Ülemkogu eel kohtub Ratas koos Läti, Leedu ja Poola ametikaaslasega Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Junckeriga. Tavapäraselt kohtuvad ülemkogu ajal ka kolme Balti riigi ja ELi kuuluva kolme Põhjamaa (Soome, Rootsi, Taani) riigi- ja valitsusjuhid.

Jüri Ratas on tagasi Eestis reede õhtul. Sel ajal asendab teda peaministri ülesandeis töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052