Autor: ITuudised.ee • 28. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik plaanib ühendada järelevalve ametid

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson
Foto: Andres Haabu
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastas ettepaneku ühendada tarbijakaitseamet tehnilise järelevalve ametiga, tõhustamaks riiklikku järelevalvet.

Ministeeriumi plaan on moodustada 1. jaanuarist tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet. Eile saadeti ettepanek teistele ministeeriumitele tagasiside andmiseks ning ametite liitmise lõplik otsus tehakse valitsuse istungil.

Minister Kadri Simsoni sõnul on ametite ühendamine osa riigireformist, mille sisuks on avalike teenuste kvaliteedi ja kättesaadavuse paremaks muutmine. „Nii tarbijakaitseamet kui tehnilise järelevalve amet teostavad mõlemad riiklikku järelevalvet,“ selgitas ta. „Nendes ametites leidub kattuvaid valdkondi, kus kontrollitakse näiteks samu ettevõtteid,“ lisas Simson.

Tema sõnul on loodavas ühendametis ametnikel võimalik hõlpsamini koostööd teha ning ettevõtjatele muutub riigiga suhtlemine lihtsamaks ja arusaadavamaks.

Plaanitava ameti abil on võimalik ühtlustada kahe asutuse tööprotsesse ja turujärelevalvet. Teiseks oluliseks eesmärgiks on halduskoormuse vähenemine ettevõtjatele. Ametite liitmine võimaldab ka organisatsioonisiseselt kulusid mõistlikumalt kasutada, mistõttu on paremad võimalused ühendameti töötajatele tööturule vastavat palka maksta, teatas ministeerium.

Ametite tööprotsesse analüüsis konsultatsioonifirma Price WaterhouseCoopers. Selgus, et ameteis esineb järelevalve teostamisel kattuvaid valdkondi, mille raames teostatakse järelevalvet samade kontrollitavate üle, kuid nõuded puudutavad erinevaid detaile. Samuti toodi raportis välja, et mõlemad ametid tegelevad ühtemoodi nõustamise, ennetus- ja teavitustööga oma valdkondades.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755