ITuudised.ee  • 28 märts 2018

Tietot SKAIS2 uue hanke võitjate sekka ei valitud

Tieto Estonia tegevjuht Anneli Heinsoo IKT Aastakonverentsil 2016.   Foto: Julia-Maria Linna

Esmaspäeval valiti välja SKAIS2 uue hanke võitjad - infosüsteemide poolt asub juhtima Nortal ning kasutajaliidese väljaarendamist Trinidad Wiseman. Seni keskkonna eest vastutanud Tieto leiab, et tehti poliitiliselt korrektne otsus, küll aga ei ole ettevõte otsustanud, kas vaidlustab tehtud valiku või mitte, kirjutas Postimees.

«Oleme selle üle vaadanud ja saime aru, et ilmselt on tegemist poliitiliselt korrektse otsusega,» kommenteeris SKAIS2 hanke värskeid tulemusi sellel ka oma pakkumisega osalenud Tieto Eesti tegevjuht Anneli Heinsoo. «Tõenäoliselt oleme me liiga palju jõudu ja finantse kulutanud selle projekti tarbeks,» pakkus ta, miks ettevõte pidi seekord väljavalitute ringist kõrvale jääma.

Kuigi hanke tulemusi on teistel hankel osalenutel aega vaidlustada kümme päeva pärast nende teatavaks tegemist, ei oska Tieto juht hetkel öelda, kas ettevõte võtab selle tee jalge alla või mitte. «Oleme nördinud esialgu,» märkis Heinsoo, viidates muuhulgas ka sellele, et tegelikult on neil tänini kehtivad kohustused seoses SKAIS2ga senise arendamisega.

Sellele, et teised hankel osalenud võivad veel ka otsuse vaidlustada, viitas ka Nortali juhatuse liige Andre Krull, kelle sõnul ei saa neile veel õnne soovida. Loe pikemalt Postimehest.

Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821