Autor: ITuudised.ee • 27. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tieto valiti TOP 25 firmade sekka

Tieto Estonia juht Anneli Heinsoo.
Foto: Julia-Maria Linna
Tieto valiti ainsa Põhjamaade ettevõttena IDC edetabelisse TOP 25 FinTech. See on Tieto jaoks juba teine järjestikune aasta maailma parimate finantstehnoloogia ettevõtete tippu kuuluda.

Uuringufirma IDC edetabelis IDC FinTech Rankings hinnatakse kogu maailma IT-ettevõtteid, kes on aasta jooksul saanud finantsasutustelt tulu riistvara, tarkvara ja teenuste müügi eest. Edetabel tunnustab teenusepakkujaid, kes on võimaldanud mõõdetavat ja tulevikku suunatud muutust kliendi finantsinstitutsioonis kogu maailma finantsteenuste sektori lõikes.

„Tieto kuulumine maailma parimate FinTech ettevõtete hulka näitab selgelt, et oleme oma klientidele strateegiliselt tähtis partner ja meie teenustel on nende jaoks mõõdetavalt oluline väärtus. Oleme sellise taseme saavutanud tänu klientide individuaalsete vajaduste mõistmisele ning pakkudes ainult selliseid lahendusi, mis on kiiresti muutuval turul alati asjakohased,“ ütles Tieto Estonia juht  Anneli Heinsoo.

Tema sõnul on Tieto suurendanud maksete ja krediidivaldkonnas oma IT- ja nõustamisteenuste portfooliot ning  globaalset tarkvaraportfelli: „Töötame pidevalt selle nimel, et olla usaldusväärne partner nii finantsteenuste kui ka kõikide teiste valdkondade klientidele. Nii Eestis, Põhjamaades kui üle terve maailma. Väga tore, et seda on märgatud ja meid selle eest tunnustatud.“

Tieto saavutas globaalses IDC Financial Insights FinTech Rankings Top 25 edetabelis 22. positsiooni, parandades eelmise aasta tulemust ühe koha võrra. Tabeli esikolmikus olid IBM, Dell ja Accenture.

2018 IDC FinTech Rankings andmeid on analüüsinud IDC finantsarvestuse analüütikud üle maailma loomaks sektoripõhist edetabelit kui ka panemaks infot tööstustrendide konteksti, mis mõjutavad nii finantsinstitutsioone, kes ostavad tehnoloogiat ning tööstusharu teenusepakkujaid.

Tieto on Põhjamaade üks suurimaid täislahendusi pakkuvaid IT-ettevõtteid, mis annab tööd enam kui 14 000 spetsialistile, kellest 300 töötab Eestis. 1994. aastast tegutseb Eestis Tieto Estonia AS.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052