Autor: ITuudised.ee • 2. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google sulgeb URLi lühendamise teenuse goo.gl

Foto: Pixabay
Google otsustas sulgeda linkide lühendamise teenuse goo.gl, keskendudes sarnast lahendust pakkuva Firebase-teenuse arendamisele.

Alates 13. aprillist ei saa uued kasutajad goo.gl-i abil enam lühilinke luua. Registreeritud kliendid võivad jätkata teenuse kasutamist järgmise aasta 30. märtsini. Selle ajani saab ka linke muuta.

Aasta pärast uusi linke luua ega vanu muuta enam ei saa. Samas jäävad seni loodud lühilingid ikkagi suunama sinna, kuhu algselt määratud.

Google arendas linkide lühendamise teenuse välja detsembris 2009, veebileht goo.gl anti avalikuks kasutamiseks septembris 2010. Oma selle aasta 30. märtsi blogipostituses teatas Google, et suunab nüüd tähelepanu sarnasele teenusele Firebase Dynamic Links.

Teised lingilühendamise teenused on näiteks bit.ly, ow.ly ja TinyURL, oma teenuse piires on eraldi lingilühedamise teenused ka Twitteril ja Youtube´il.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755