Autor: ITuudised.ee • 4. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 lõpetab mobiilse rahakoti teenuse

Foto: Pixabay
Mobiilne rahakott oli Tele2 pilootprojekt, mis pakkus võimalust tasuda oma ostude eest söögikohas mobiilimaksena.

Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul õppisid nad mobiilsete maksete projektist palju. „Projekt on kestnud kaks aastat ning oleme selle aja jooksul kogunud väga palju väärtuslikku tagasisidet ja kogemusi nii kaupmeeste ning klientide poolt,“ rääkis ta.

Aron lisas, et taoline projekt vajab kaupmeestele mõeldud väga lihtsaid ja soodsaid liidestusvõimalusi, kuid praegu jääb osa võimalikke koostööprojekte just liidetuste hinna ning keerukuse taha. „Kliendid ootavad lahenduse kaudu aga laia valikut maksekohti,“ lisas Tele2 tootedirektor.

Aron sõnas, et taoliste mobiilsete lahenduste arendamine on väga kulukas ning ilma kliendihuvita pole võimalik ka teha uusi investeeringuid projekti.

„Me ei välista aga, et tulevikus, kui turg on mobiilsete maksete ja lahenduste osas arenenud ning klientide huvi märgatavalt kasvanud, siis toome turule mõne uue mobiilseid makseid võimaldava lahenduse,“ selgitas Aron.

Mobiilne rahakott oli Tele2 mobiilseid makseid pakkuv lahendus, kus mobiilis oleva rakenduse abil tuli skaneerida söögikohas olev QR kood ning makse teostati mobiilse maksena ehk summa lisati kliendi järgmise kuu telefoniarvele.

Märtsi lõpus teatas Telia, et nende osalusel loodud mobiilimakseplatvormi mTasku abil teostatud maksete summa Eestis ületas miljoni euro piiri. Esimene mTasku makse tehti 11. novembril 2016. Nüüdseks on mTaskuga abil sooritatud üle 400 000 maksetehingu. 

mTasku võimaldab mobiili vahendusel pakkuda kaardimaksetehinguid. Lahendust saavad kasutada kõigi Eesti mobiilsideoperaatorite kliendid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755