10. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAP võtab kasutusele ainulaadse hinnastamismudeli

SAPi peakontor Saksamaal Walldorfis.
SAP avalikustas täna uue müügi-, auditeerimis- ja hinnastamismudeli oma Digital Access litsentseerimisreeglitele, mida üldiselt tuntakse Indirect Access nime all.

Uus mudel, mis töötati välja pretsedenditus koostöös kasutajarühmade, klientide, partnerite ja analüütikutega lihtsustab klientide jaoks SAP tarkvaralitsentside kasutamist ja selle eest tasumist ning muudab selle läbipaistvamaks. Samuti tehakse uues hinnastamises vahet Direct/Human ja Indirect/Digital Access vahel ja täpsustatakse litsentsimis-, kasutus- ja vastavusreegleid.

Uus hinnastamismudel

Selle äritarkvaratööstuses esimese omalaadse uue mudeli eesmärgiks on lahendada probleemid, millega mõned kliendid seisavad seoses Indirect/Digital Access hinnastamisega.

Varem olid enamikel juhtudel klientidel peamiselt võimalus maksta SAP ERP rakenduse eest vastavalt kasutajate arvule. Kuna üha rohkem süsteeme vajab juurdepääsu SAPi tarkvarasüsteemidele, tekitas see probleeme klientidele, kes vajasid alternatiivset hinnastamist.

SAPi uut mudelit kohaldatakse nn  digitaalsele tuumale (Digital Core) - SAP S/4HANA® ja SAP S/4HANA Cloud, samuti SAP ERP rakendustele.

Olemasolevad kliendid võivad jääda praeguse mudeli juurde või minna üle uuele dokumendipõhisele hinnastamismudelile, sõltuvalt sellest, mis sobib kõige paremini nende SAPi lahendustega ja digitaalse muutuse algatustega.

Klientidele, kes otsustavad praegusest hinnastamisest minna üle uuele mudelile pakutakse üleminekupakette.

Litsentsimüügi selge eraldamine auditeerimisest ja vastavusest

Lisaks juurutas SAP uusi organisatsioonilisi muudatusi, mis eraldavad litsentsimüügi osakonnad ja protsessid auditeerimisosakondadest ja protsessidest.

Kliendid ja SAP on mõnikord leidnud, et ei ole lihtne viia vanad ärikokkulepped vastavusse kaasaegsete digitaaltegevuste tasemete nõuete ja väljunditega. Koos uue tarkvara hankimise üle peetavate aruteludega võib see mõnikord põhjustada frustratsiooni.

Edaspidi võimaldab organisatsiooniline muudatus arendada üksteisest sõltumatult edasi mõlemat suunda, võimaldades klientidel ja SAPi kliente teenindavatel spetsialistidel teha vabamalt koostööd.

SAP kavatseb juurutada funktsioone, mis võimaldavad klientidel mõõta oma tarbimist ja litsentside kasutamist iseteeninduse põhimõttel.

Ajakava ja lisateave

SAP alustas uute litsentsimis-, müügi- ja auditeerimispõhimõtete väljatöötamist 2018. aasta aprillis. Järgnevatel kuudel pakub SAP jätkuvalt klientidele koolitust ja õppevahendeid, et aidata neil täielikult mõista uut litsentsimisviisi ja otsustada, mis on nende jaoks õige mudel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052