Autor: ITuudised.ee • 11. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kauaaegne Tallinna IT direktor lahkub ametist

Foto: Erik Prozes
Tallinna linnavalitsuse korraldusega vabastatakse linna infotehnoloogia direktor Väino Olev teenistusest alates 9. juulist k.a. ametniku enda soovil.

Linna infotehnoloogia direktor Väino Olev esitas linnasekretärile avalduse teenistusest vabastamiseks tema enda algatusel arvates 9. juulist 2018. Väino Olev on töötanud linnakantseleis üle 19 aasta, sellest linna infotehnoloogia direktorina alates 2000. aasta 1. juulist. 

Linna infotehnoloogia direktor Väino Olev märkis, et Tallinna IT teenistus, mis sai alguse andmetöötlusosakonnast, on tänaseks kasvanud kogu Tallinna kui kohaliku omavalitsuse IT taristut haldavaks ja arendavaks funktsionaalseks üksuseks. „Selle ajaga oleme välja arendanud üle 20 andmekogu ja infosüsteemi, mis on toeks rohkem kui 500-le linna avalikele teenustele,“ nentis Olev. „Tallinna linna IT valdkonna areng pakub täna professionaalset huvi paljudele Euroopa Liidu ja teiste välisriikide linnade IT valdkonna ekspertidele ning arendajatele.“

„Paraku koos tööaastatega lisanduvad paratamatult ka aastad meie eluloo virtuaalsesse raamatusse ja ühel hetkel tunnetad, et on saabunud aeg teha pööre oma elukäigus. Teiste sõnadega, oma 71. eluaasta künnisel ei ole sugugi veel hilja siirduda pensionile,“ tõdes Olev.

Väino Olevit asendab ametijuhendi järgi arvutisüsteemide osakonna juhataja Gert Väli. Linna infotehnoloogia direktori ametikoha täitmiseks kuulutatakse lähiajal välja ka avalik konkurss.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755