Autor: ITuudised.ee • 23. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa investeerib kahe aastaga 40 miljonit

Elisa juht Sami Seppänen.
Foto: Raul Mee
Järgmise kahe aastaga investeerib Elisa Eesti oma teenuste arendamisse 40 miljonit eurot, muuhulgas valmistutakse 5G tulekuks.

„Möödunud aastal panustasime palju 4G arendusse, lisades võrku üle poole tuhande tugijaama ja tänavu jätkame hoogsate investeeringutega,“ kinnitas ettevõtte juht Sami Seppänen. „Kavas on rajada juurde vähemalt 500 kilomeetrit optikavõrku, jätkata mobiilse andmesidevõrgu tihendustöödega ja teha olulisi ettevalmistusi 5G-võrgu tulekuks,“ lisas ta.

Selle aasta algusest on Elisa teinud täiendavaid hooldus- ja parendustöid Harjumaa, Raplamaa ja Lõuna-Eesti regioonides, et tagada ka väiksema asustatusega piirkondades kiire ning stabiilne 4G side.

„Lisasime üle 120 tugijaamale juurde 4G sageduskihte ja ligemale 40 tugijaamale juurde täiendavaid 4G võrguseadmeid,“ sõnas Seppänen. Elisa mobiilse interneti leviala katab 98% Eestist.

Elisa Eesti esimese kvartali käive oli 41,7 miljonit eurot ning kulumieelne ärikasum (EBITDA) 13,8 miljonit eurot, tõustes viimaste aastate kõrgeimale tasemele. Esimese kvartali lõpus oli Elisal mobiilsideteenuste liitumisi kokku 660 784. TV-teenuste liideseid oli Elisal DigiTV valdkonnas 122 122 ja üle õhu TV liitumisi 79 239.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755