Autor: ITuudised.ee • 24. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITL koostas isikuandmete kaitse juhendi

ITLi juht Jüri Jõema.
Foto: Arno Mikkor
Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit pani koos andmekaitse inspektsiooniga kokku juhendmaterjali, mis aitab tarkvaraarenduse tellijal tagada isikuandmete kaitset.

Isikuandmete töötlemise lepingu vajadus ja sisu IT-projektide tellimisel 

11.05.2018 9:30 -13:30Sokos Hotell Viru konverentsikeskuses, Viru väljak 4.

Ettekannetega esinevad ja küsimustele vastavad PwC Legal Eesti vandeadvokaat Mari-Liis Orav ja CGI Eesti AS jurist Kati Vellak. 

Vt infot ja registreeru SIIN.

 

"Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ettevõtted peavad väga oluliseks, et tarkvaraarenduse tellijad mõtleksid enne arenduse tellimist põhjalikult läbi selle, kas üldse ja milliseid isikuandmeid arenduse tulemusel valmiva teenuse raames töötlema hakatakse ning milliseid isikuandmeid tuleb töödelda tarkvaraarenduse teostamiseks," selgitas ITLi tegevjuht Jüri Jõema.

Soovituslik juhendmaterjal on koostatud kontrollküsimustena, millele tarkvaraarenduse tellijal on kasulik tellimuse ettevalmistamisel vastata. Juhendmaterjali koostamise algatusettepaneku tegid Jõema sõnul ITLi liikmed.

Andmekaitse inspektsiooni juhi Viljar Peebu sõnul on oluline tõsta nii avaliku kui ka erasektori hankijate teadlikkust isikuandmete kaitse töötlemisega seotud tingimuste osas. "Hankija kohustus on informeerida arendajat kõigist isikuandmete töötlemisega seonduvatest tingimustest," märkis ta.

"Seetõttu on oluline, et tellija oleks andmekaitse põhimõtete ning nõuetega kursis ja oskaks nendega juba enne arenduse tellimist arvestada," lisas Peep.

25. maist tuleb Eestis kohaldada praegu kehtiva isikuandmete kaitse seaduse asemel Euroopa Liidu uut isikuandmete kaitse üldmäärust, mis reguleerib füüsiliste isikute kaitset isikuandmete töötlemisel ja isikuandmete vaba liikumist.

Juhendmaterjali leiab SIIT. Samal teemal rääkisid hiljuti Äripäeva raadio äritehnoloogia saates ka vandeadvokaat Karmen Turk ja Elisa Eesti juht Sami Seppänen. Saade on järelkuulatav SIIT.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755