Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 25. aprill 2018

IT-hangetes tuleb vaadata hinnalipikust kaugemale

Mari-Liis Kannukene
Foto: Erakogu
Hangete korraldamisel on aastaid olnud tavaks valida osalejate seast see pakkumine, mis on rahaliselt kõige soodsam. Sageli võib aga selline valik kurjasti kätte maksta, kui selgub, et odav hind annab ka kehvema kvaliteedi või hiljem kaasnevad lisakulud, millest algses pakkumises juttu ei olnud.

Eriti kriitiline on hinnast kaugemale vaadata IT-hangete puhul, kus esmasele pakkumisele võivad hiljem lisanduda hoolduskulud. Peale selle tuleks silmas pidada, et pakkumisel võib olla täiesti uudne lahendus, mille kõrgem hind tasub end muul moel pikemas perspektiivis ära.

Sellest, mismoodi on uus riigihangete seadus mõjutanud IT-hangete tegemist ja mida nende korraldamisel ja neil osalemisel silmas pidada, räägivad Äripäeva raadio saates Õigusruum Registrite ja Infosüsteemide Keskuse hankejuht Mariliis Kannukene ja IT-firma Helmese partner Raul Ennus. Lisaks jagavad nad soovitusi nii hankijatele kui ka hangetel osalejatele.

Saatejuht Kadri Põlendik.

 

 

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932