Autor: ITuudised.ee • 2. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Firmad saavad kandideerida Kaugtöö Tegija märgisele

Targa Töö Ühingu kaugtöö tegija märgis.
Foto: Targa Töö Ühing
Teist aastat järjest saavad ettevõtted kandideerida Kaugtöö Tegija märgisele, mis tunnustab ja toob eeskujuks organisatsioone, kus töötajail on võimalus aja- ja kohapaindlikult töötada.

Targa Töö Ühingu juhi Ave Laasi sõnul osutus eelmise aasta konkurss populaarseks ja see andis tunnistust, et kaugtööd võimaldavaid ettevõtteid võiks tunnustada ka sel aastal. „Eelmisel aastal sai märgise 50 Eesti ettevõtet nii avalikust kui ka erasektorist. Loodame ka sel aastal aktiivset osavõttu, kuna reaalsuses näeme, et kaugtöö on aina enam ettevõtetes juurdumas,“ märkis ta.

Kandideerimiseks peab täitma ettevõtte töökorraldust analüüsiva ankeedi. „Uuendusena saab sel aastal ka eraldi nomineerida nimeliselt organisatsiooni või tiimi juhti, kes on silma paistnud kaugtöö tutvustamise ja edendamisega ettevõttes,“ lisas Laas. Ankeedi täitmise kõrval ootavad korraldajad ka pilte ja videoid, mis illustreerivad kaugtööd.

Kaugtööedendaja ning ettevõtmise partneri Elisa Eesti personalijuht Kaija Teemägi lisas, et kaugtöö on juhtimiskultuuri lahutamatu osa, kuid tihti jääb otsus juhi taha, kes ei näe tööviiside muutmise vajadust või eeliseid.

„Jätkuvalt on tööandjaid, kes arvavad, et inimene töötab vaid kontoris juhi valvsa silma all. Seetõttu tahamegi sel aastal just eeskujuks tuua ka juhte, kes on kaugtöö tegemise poolt ning võtnud oma südameasjaks see organisatsioonis toimima panna. Näeme, et inimestel on paindlikule tööajale ja -kohale ootused väga kõrged. Ühel hetkel lihtsalt peavad sellele mõtlema hakkama ka need ettevõtted, kes praegu pigem traditsioonilisi tööviise pooldavad,“ rääkis Teemägi.

Kaugtöö Tegija märgisele saab kandideerida 2.-20. maini. Märgise saajad kuulutatakse välja 31. mail. Märgis on digitaalne, seda saab kasutada tööandja- ja organisatsiooni mainekommunikatsioonis. Kõik ettevõtted, kes konkursil kvalifitseeruvad, saavad õiguse märgist tulevikus kasutada.

Ettevõtmise on ellu kutsunud Targa Töö Ühing, Elisa Eesti ja Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755