Autor: ITuudised.ee • 3. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa uuendab 30 miljoni eest võrku ja teenuseid

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli
Foto: Elisa
Elisa Eesti AS investeerib ligi 30 miljonit eurot mobiilse interneti ja kaablivõrgu teenustesse, alustades sealjuures 5G-võrgu rajamist.

Tänavu alanud ning kaks aastat kestvate arendustöödega saab üle 100 000 majapidamise ligipääsu kiirele andmesidele ning ehitatakse juurde vähemalt 400 kilomeetrit optikavõrku. Ka jätkab Elisa mobiilse andmesidevõrgu tihendustöödega.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul plaanitakse ulatuslikke arendustöid nii maapiirkondades levikvaliteedi tõstmiseks kui ka uute tugijaamade ehitamisega kohtades, kus mobiilse interneti kasutus on kõige suurem ning leviala vajab parendamist.

„Äsja alanud aasta esimeses pooles on valminud raadiovõrgu tihendused Raplamaal, Valgamaal, Võrumaal ning Põlvamaal ning liigume edasi piirkondadega, kus kasutus on kõige kõrgem,“ rääkis ta.

Polli kinnitas, et 2018-19 tehakse olulisi ettevalmistusi mobiilside viienda põlvkonna ehk 5G-võrgu kasutusele võtmiseks. „Üle Eesti 4G teise ja kolmanda kihi lisamine võimaldab meil alustada 5G-võrgu rajamisega. Parima kvaliteediga teenuse pakkumiseks tegeleme hetkel valmisoleku loomise ja testimisega koostöös erinevate partnerite ning klientidega,“ sõnas ta.

Peamisteks Elisa optikaehituse piirkondadeks on Tallinn ja selle lähiümbrus, Pärnu ja Tartu, eelkõige suuremad korterelamud ja uued eramupiirkonnad. Samuti on plaanis viia Elisa optikavõrk kuni sajasse uude ärihoonesse.

„Elisa gigabiti ühenduvust võimaldava valguskaabli ehitusmaht laieneb tuleval aastal veelgi, plaanis on passiivse optilise võrguga ühendada 1500 maja,“ täpsustas Toomas Polli. „Ettevõtte kavatseb 2018.-2019. aastal rajada kuni 400 kilomeetrit uut ülikiiret internetivõrku. Ka laiendab Elisa oma koaksiaalkaablivõrku (DOCSIS 3.0), millel hetkel pakutakse maksimaalset allalaadimiskiirust kuni 500 megabitti sekundis,“ lisas Polli.

Elisa mobiilse interneti levi katab 98% Eestist. Arendustööd jätkuvad ka edaspidi, et tagada Elisa klientidele veelgi kvaliteetsem mobiili- ja internetilevi.

Elisa Eesti on Elisa kontserni osa ning turuliider Eestis telekomiteenustes erakliendi ja kõnekaardi segmendis. Samuti on Elisa Eesti juhtiv tasulise TV-teenuse ja suuruselt teine interneti püsiühenduse teenuse pakkuja.

Tuhande töötajaga suurettevõtte siht on saada suurimaks kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõtteks Eestis. Elisa pakub kõikidele klientidele mobiilside, interneti püsiühenduse ja TV-teenuseid, samuti võrgu- ja IT-taristulahenduste abil. Ettevõtte käive oli mullu 157,9 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755