Autor: ITuudised.ee • 3. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rain Laane: räägime hoopis tervisekassast

Endine Microsoft Eesti juht Rain Laane soovib haigekassat juhtides andmeid paremini kasutada.
Foto: Raul Mee
Haigekassa juht Rain Laane ütles KPMG aastakonverentsil, et kõiki tervishoiu probleeme pole võimalik lahendada vaid suurte summade eraldamisega. Vaja on keskenduda haiguste ennetamisele, ja seal tulevad appi andmed.

Rain Laane esineb 22. mail toimuval IT-juhtimise Aastakonverentsil "IT-juhi roll muutvas maailmas" ja räägib oma mõtetest ja ootustest IT-juhile. 

Konverentsil tunnustame Eesti mõjukaimat IT-juhti, vaatleme globaalseid trende ja nende rakendamisi Eestis, saame teada kuidas riik IT-juhtimist ja arenguid Eestis toetab, räägime IT-juhtimisest kui äri juhtimisest, IT-juhile olulistest uutest tehnoloogiatest ja nendest tekkinud ärivõimalustest, IT-juhi rollist IT inimeste leidmisel ja värbamisel. Arutlusringis on personalijuhid, kes räägivad teemal "Mida peab IT-juht juhtimisel tegema, et häid inimesi hoida?“.

Tutvu programmiga ja registreeru kohe SIIN.

25 aastat toiminud solidaarse ravikindlustussüsteemi miinustest rääkides ütles Laane, et tänane süsteem ei tee kuidagi vahet neil, kes oma tervist hoiavad ja neil, kes seda ei tee ja premeerida ta tahaks ta neid, kelle tervisekäitumine on parem ja kes külastavad regulaarselt perearsti.

Tema arvates võiks seega rääkida haigekassa asemel hoopis tervisekassast. 

Praegu on haigekassas lõppemas neljanda juhatuse liikme konkurss. Laane andmete kasutamise nägemuse põhjal otsitakse just digiteenuste juhti.

Pikalt erasektoris töötanud Laane ütles, et avalikku sektorisse tööle minnes üllatas teda, kui kaua asjad aega võtavad. Kui ta tahtis uues ametis muudatusi ellu viia, soovis ta panna tähtajaks 1. jaanuari. Tema pidas silmas 2018. aasta 1. jaanuari, aga kolleegid rääkisid aastatest 2019, 2020 ja sealt edasi. 1. oktoobriks saavad nad tema soovitud muudatuse siiski tehtud. „Lähebki lihtsa asja muutmiseks üks aasta.“

Loe pikemalt Kristel Härma kirjutatud artiklit Äripäevast

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755