Autor: ITuudised.ee • 4. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turvavea avastanud Twitter palub kõigil paroole muuta

Twitter palub salasõnu uuendada.
Foto: twitter.com
Twitter teatas eile oma blogis, et avastas vea, mille läbi olid kasutajate salasõnad firma töötajatele nähtavad. Seetõttu palub ettevõte klientidel oma paroole muuta.

Säutsufirma teatel lülitas viga välja paroolide krüpteerimise ning salasõnad jäädvustati tavalise tekstina. Ettevõte ei öelnud, kui kaua olid paroolid sel viisil salvestatud.

Twitter parandas vea ning võttis kasutusele meetmed, et see enam ei korduks. Uurimine näitas, et keegi pole vahepeal näha olnud andmeid rikkunud või väärkasutanud, kinnitas ettevõte oma avalduses.

Twitter palub kasutajail muuta oma parooli nii Twitteris kui ka mujal, kus sama salasõna kasutati. Ühtlasi soovitab ettevõte kasutada tugevat parooli, mida te teistel veebisaitidel ei kasuta. Lisaks võiks Twitteri teatel kasutada kaheastmelist tuvastust, mis ettevõtte kinnitusel on parim võimalik toiming konto turvalisuse tõstmiseks.

2006. aastal USAs loodud Twitter on Alexa võrguliikluse analüüsi järgi üks kümnest külastatuimast veebilehest maailmas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755