Autor: ITuudised.ee • 7. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskmist veebilehte rünnatakse 44 korda päevas

WebARXi tiim alustas Tehnopoli kiirendis.
Foto: WebARX
Keskmiselt rünnatakse tavalist veebilehte 44 korda päevas. Tänapäeval tehakse seda automatiseeritult ning enamasti on sihtmärkideks turvalisusele vähem mõtlevad väikefirmad.

Kõige haavatavamad on kodulehed, mille tarkvara ei ole regulaarselt uuendatud või millel puudub tulemüür.

Eestis asutatud ja nüüd rahvusvaheliselt tegutsev idufirma WebARX arendab platvormi veebilehtede kaitsmiseks. Ettevõte pakub monitooringu ning kodulehe kaitse teenust veebiagentuuridele ja kodulehtede omanikele. Üle-eelmisel nädalal lõpetas WebARX Tehnopoli Startup Inkubaatori programmi.

Inkubaatori juhi Martin Goroško sõnul alustasid nad WebARXiga koostööd ettevõtte ideefaasis. „Teadsime kohe, et WebARX teeb õiget asja, sest pahatahtlikud rünnakud ja andmete vargus internetis on kahjuks saamas igapäevaseks. Kuna valdkond, meeskond ja motivatsioon olid paigas, asusimegi tööle selleks, et WebARX turule tuua ning kasvuks vajalik investeering kaasata. Tundub, et me ei eksinud,“ ütles ta.

WebARXi meeskond lõpetas äsja ka Londonis asuva küberkaitse programmi Cylon. „London on Euroopa üks küberturvalisuse tehnoloogiate arendamise keskuseid. Tänu valdkonna juhtivate ekspertide nõule saime oma toodet ja ka tehnilist meeskonda oluliselt täiustada,“ selgitas WebARXi asutaja Oliver Sild.

Tema sõnul andis küberkaitsekiirendi ettevõttele võimaluse oma toodet maailmaturul testida. „Londonis oma toodet müües mõistsime, et kõige suurem huvi veebilehe monitooringu ning kaitse tarkvara vastu on just veebiagentuuridel, kes ise klientidele kodulehti ehitavad. Nüüd lähtumegi sellest, et korraga oleks võimalik lihtsasti monitoorida ning kaitsta suuremal hulgal veebilehti. Mõned suuremad kliendid kasutavadki WebARXi mitmesaja veebilehe kaitsmiseks ning monitoorimiseks,“ selgitas Sild.

Idee faasis WebARX pälvis mõni aasta tagasi kolmanda koha Tšehhi idufirmade programmis JIC Starcube. „Põhimõtteliselt hakkasime tõsisemalt arenduse ja idee kallal töötama Tehnopoli Startup inkubaatoris, kus mentorid nõustasid meid ärimudeli arendamisel ja esimese investeeringu kaasamisel,“ rääkis Sild WebARXi eduloo algusest.

Tänaseks on Eestist pärit ettevõttel meeskonnaliikmeid lisaks kodumaale ka Inglismaal, USAs, Horvaatias ja Hollandis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755