Autor: ITuudised.ee • 16. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luminor värbas TransferWise´ist strateegilise nõustaja

Wade Stokes
Foto: Антон Скворцов, глава отдела инвестиционного консультирования Luminor в Балтийских странах
Täna asub Luminoris strateegilise nõustajana tööle senine TransferWise´i operatsioonide juht Wade Stokes, kes varem on töötanud mitmes Eesti ettevõttes, sh Q GSMis.

Stokes hakkab toetama Luminori panga juhtkonda strateegilise tegevuskava elluviimisel, panustades toodete ja teenuste meeskonna ning finants- ja riskimeeskonna töösse.

Stokesi sõnul hakkab ta pangas tegelema juhatuse ja juhtkonna tasandi projektidega. "Praeguses faasis, kuhu Luminor on oma ühinemise ja ülemineku protsessiga jõudnud, vajatakse lisajõude ning mul on väga hea meel tuua siia oma senine kogemus, et muutused toimuksid klientide jaoks võimalikult kiiresti ja tõhusalt," kommenteeris Stokes.

Tema sõnul valivad ettevõtted tavaliselt ühe kahest teest: kas ühinemise või millegi täiesti uue loomise. Luminor on otsustanud teha neid kaht asja korraga ja Stokesi esmatähtis eesmärk on tagada, et fookus püsiks selgelt mõlemal.

Luminor Group AB tegevjuht Erkki Raasuke väljendas heameelt Stokesi otsuse üle liituda pangaga. "Tal on tugevad kvantitatiivse analüüsi ja programmijuhtimise oskused ning mitmekülgne kogemuste pagas, millest on Luminori muutuste ja uuenemise protsessis kindlasti suur abi," ütles Raasuke.

Luminor soovib tema sõnul kujuneda uue põlvkonna pangaks ja finantsteenuste pakkujaks. "Seetõttu on Wade´i varasem kogemus fintechi ja panganduse vallas meie meeskonna jaoks väga väärtuslik," lisas Raasuke.

Oma eelmises töökohas TransferWise´is vastutas Stokesi juhitud meeskond ülekannete ja klientide raha kaitsmise eest. Ta andis oma panuse sellesse, et TransferWise kasvas 300 töötajaga ettevõttest tuhande töötajaga ettevõtteks ning et väike Tallinna meeskond laienes rahvusvaheliseks, kolmel kontinendil tegutsevaks tiimiks.

Enne TransferWise´iga liitumist oli Stokes aastail 2011-15 Estonian Airi finantsjuht. Varem on ta kaheksa aastat töötanud mitmesugustel ametikohtadel Swedbanki grupis, muu hulgas Hansapanga finantsjuhi ja pangagrupi finantsosakonna vanemanalüütikuna. 1990ndate teisel poolel töötas Wade Stokes Tõnis Paltsu ja Toomas Peegi loodud mobiilsideoperaatori Q GSMi finantsjuhina.

Loe detsembris 2011 Äripäevas ilmunud persoonilugu Wade Stokesist SIIT.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755