Autor: ITuudised.ee • 24. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Latitude59 konverentsil osaleb tänavu üle 2000 inimese

Üheteistkümnendat aastat toimuv tehnoloogia, ettevõtluse ja innovatsiooni konverents Latitude59 sai täna hommikul Kultuurikatlas avapaugu. 24.- 25. mail toimuvast üritusest võtab osa rohkem kui 2000 inimest ning esinejate seas on nii ettevõtjaid, teadlaseid kui valdkondade tippspetsialiste. Konverentsilt tehakse ka live ülekanne.

Konverentsi esimese päeva avas paneeldiskussioon tehnoloogia, demokraatia ja tuleviku teemadel, kus arutlesid prantsuse ettevõtja ja infoteadlane Rand Hindi, matemaatik ja isikuandmete teadlane Paul-Olivier Dehaye, isikuandmete õiguste pioneer Katryna Dow ja ajaloolane AroVelmet.

Avapäeval räägitakse veel tehisintellekti erinevatest kasutusviisidest, SAAS investeeringutest ning plokis nimega “The great adaption: nomadic brains and modern tech” keskenduvad teadlased ja eksperdid sellele, kui ennustatavad ja manipuleeritavad me oleme ning kas tehnoloogia võimaldab meil endid paremini juhtida.

Esimese päeva pärastlõunal astuvad lavale ka Balti riikide tõusvad tähed, ehk 10 idufirmat, mis on viimase aasta jooksul ülikiiret kasvu näidanud. Teiste hulgas esinevad näiteks Veriff, Investly, Nordigen ja Interactio.

Ühtlasi räägivad nii täna kui homme Eesti ja ka välismaiste idufirmade asutajad kohati uskumatuid lugusid oma ettevõtjateelt, lavale astuvad näiteks tööampsude vahendusfirma GoWorkaBit asutaja Kei Karlson, autonoomse teadusrahastusmudeli Guaana asutaja MarkoRussiver ning online riietemüügi platvormi Vinted kaasasutaja Milda Mitkute

Kahel päeval esineb 100 kõnelejat 20 riigist ning kohal on ka 150 varase faasi idufirmat nii Eestist kui välismaalt. Esimest korda konverentsi ajaloos on  25. mail avatud laste- ja noorteala, mida viivad läbi Eesti 2.0 ja Vivita Loovuskiirendi.

Täpsema konverentsikavaga saab tutvuda siin.

Kõrvalüritused on nähtavad siin.

Live ülekanne konverentsist siin

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755