Autor: ITuudised.ee • 28. mai 2018

Värskelt avaldatud riikide küberturvalisuse indeksis on Eesti on kolmandal kohal

Homme, 29.05 Tallinna e-valitsemise konverentsil avaldatavas riikide küberturvalisuse indeks (National Cyber Security Index) kaardistab 100 riigi küberturvalisuse olukorda. Eesti on Saksamaa ja Prantsusmaa järel kolmandal kohal.
E-riigi Akadeemia küberturvalisuse valdkonnajuht Raul Rikk
Foto: Marko Mumm

Indeksi väljatöötamist juhtinud E-riigi Akadeemia küberturvalisuse valdkonnajuhi Raul Rikki sõnul näitab Eesti kolmas koht, et riigi küberturvalisus on väga heal tasemel, kuid saab veel paremini. „10 aastat tagasi oli Eesti riikliku küberturvalisuse poolest selge liider. Aastatega on teised riigid küberturbesse rohkem investeerinud ja seeläbi oma positsioone parandanud. Selleks, et Eesti suudaks säilitada oma positsiooni ja vastata uutele digitaalse maailma ootustele, vajab valdkond sügavamaid teadmisi ja paremat rahastust. Sama näitas ka hiljutine probleem ID-kaardiga ja viitas riigikontrolli audit,“ märkis Raul Rikk.

Kümme maailma parima küberturvalisusega riiki on: Prantsusmaa, Saksamaa, Eesti, Slovakkia, Soome, Leedu, Hispaania, Ühendkuningriigid, Šveits, Tšehhi.

Küberturvalisuse indeks (NCSI) mõõdab riikide küberturvalisuse taset ning valmisolekut ennetada küberrünnakuid ja – kuritegusid. Indeks hõlmab kõigi NATO ja Euroopa Liidu liikmesriike ning paljusid arengumaid. E-riigi Akadeemia uuendab andmeid jooksvalt vastavalt uue info laekumisele.

Indeksiga saab tutvuda veebilehel http://ncsi.ega.ee/

Riikide küberturvalisuse indeksi on välja töötanud E-riigi Akadeemia, tegevust on rahastnud Eesti Välisministeerium.

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932