Autor: ITuudised.ee • 29. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumo viib Google Play mobiilimaksed Norra turule

Fortumo aitas Norra Telial Google Plays mobiilimaksed kasutusele võtta.
Foto: Kätlin Lepp, Fortumo HR-juht
Mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte Fortumo ja Norra mobiilioperaator Telia teatasid mobiilimaksete käivitamisest Google Play rakendustepoes.

Enam kui kaks miljonit Telia klienti Norras saavad nüüd Google Play rakenduste eest tasuda oma mobiiliarve kaudu.

Telia Norra tootejuht Simen Skou väljendas heameelt, et nende kliendid saavad nüüd mobiilimakseid kasutada muudele teenustele lisaks ka Google Plays. "Valisime Fortumo oma koostööpartneriks, sest neil on olemas varasem edukas koostöökogemus teiste Telia ettevõtetega ja nad juba tegutsesid Norras, mis võimaldas Google Play maksed käivitada kiiresti ja mugavalt," selgitas Skou.

Fortumo kaasasutaja ja tegevjuhi Martin Koppeli sõnul on nende eesmärgiks lihtsustada mobiilioperaatoritele uute digitaalsete teenuste turule toomist, et nood saaksid keskenduda klientidele. "Telia on juhtiv mobiilioperaator Põhja-Euroopas ja meil on hea meel aidata neil oma käivet Google Plays kasvatada," lisas ta.

Norra on kolmas riik, kus Fortumo ja Telia teevad Google Play osas koostööd: varasemalt on mobiilimaksed rakendustepoele käivitatud Eestis ja Lätis. Hiljuti teatas Fortumo ka koostöö alustamisest Skandinaavia juhtiva mobiiliparkimise ettevõttega EasyPark.

Mobiilimaksed on Norras populaarsuselt teine maksemeetod digitaalsete mängude eest tasumiseks – selle makselahenduse turuosa riigis on 21%. Mobiilimaksete populaarsus tuleneb lihtsast kasutajakogemusest, sest ostude tegemiseks ei pea inimesed looma eraldi kontot, sisse logima panka ega jagama veebis muid isikuandmeid peale oma telefoninumbri.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakendustepoodidele ja digiteenuste pakkujatele kasutajabaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja kliendilojaalsuse lahendusi.

Fortumo platvormi kasutavad tuhanded digiteenuste pakkujad, sealhulgas Google ja Spotify. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755