Autor: ITuudised.ee • 1. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luik: Eesti kaitsetööstusettevõtted on rahvusvaheliselt tõsiseltvõetavad partnerid

Kaitseminister Jüri Luik ütles Tallinnas kohtunud NATO tööstusnõunike grupi ning Eesti ja teiste NATO liikmesriikide kaitsetööstusettevõtjate kohtumist avades, et rahvusvaheline koostöö ja ärisuhete edendamine Eesti ja rahvusvaheliste suurettevõtete vahel on julgeolekuohtudele vastu astumisel äärmiselt oluline.

„Elame maailmas, kus tehnoloogilised arengud toimuvad väga kiiresti ning nendega sammu pidamine, et muutuvatele ohtudele õigeaegselt reageerida, eeldab tugevat rahvusvahelist koostööd,“ ütles Luik.

Kaitseminister kutsus rahvusvahelisi ettevõtjaid tegema veelgi tihedamat koostööd Eesti kaitsetööstusettevõtjatega.

Luige sõnul toodab Eesti kaitsetööstus nutikaid lahendusi ning areneb jõudsalt. „Pole kahtlust, et Eesti kaitsetööstusettevõtjad on tõsiseltvõetavad partnerid,“ ütles Luik.

Ta lisas, et kuigi enamik Eesti kaitsetööstusettevõtteid on väikese või keskmise suurusega, omavad nad kvaliteetseid tooteid ja kõrgel tasemel oskusteavet.

Luik nimetas Eestis kõrgelt arenenud valdkondadena küberkaitset ning autonoomsete süsteemide või seiretehnoloogiate ala, mis on atraktiivsed koostöövaldkonnad rahvusvahelistele suurettevõtetele.

„Ettevõtete sünergias tekib innovatsioon, mis lõppkokkuvõttes tagab parimad kaitsevõimed liitlastele,“ märkis Luik.

Kohtumisel osalesid rahvusvahelised suurettevõtted, nagu Northrop Grumman, UTC Aerospace Systems, MBDA, Thales, Leonardo, Elwood Group ning Prantsuse ja Kanada ettevõtted, samuti mitme NATO riigi kaitsetööstuste liidu esindajad.

Kohtumisel kõnelesid lisaks kaitseminister Jüri Luigele ka Eesti Kaitsetööstuste Liidu juht Ingvar Pärnamäe, kaitseväe juhataja kindral Riho Terras ning Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm.

NATO Industrial Advisory Group (NIAG) on NATO liikmesriikide suuremaid kaitsetööstusettevõtteid nõustav töögrupp.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052