Autor: Indrek Kald • 5. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firmad Euroopa tähtsaimal fintech-üritusel

5. juunil algas Amsterdamis Euroopa suurim finantstehnoloogia mess, kus Eesti firmad osalevad EASi toel ühisstendiga.
Foto: EAS
11 Eesti ettevõtet osalevad EASi korraldatud riikliku ühisstendiga Euroopa suurimal finantstehnoloogia messil Amsterdamis, kus esineb ka Apple´i kaasasutaja Steve Wozniak.

"Pilootprojektina korraldasime eelmine aasta ühisstendi Money20/20 messil Kopenhaagenis ja sealt saadud osalejate tagasiside andis kinnitust, et kohal tuleb olla ka seekord Amsterdamis," ütles EASi ettevõtluse keskuse juht Tanel Rebane.

Tema sõnul annab sellisel messil osalemine meie ettevõtetele suurepärase võimaluse luua kontakte Euroopa finantssektori tippjuhtide ja otsustajatega, et seeläbi oma tegevust geograafiliselt laiendada.

"Eestil on tehnoloogia osas hea maine ning samamoodi on Eesti läbi aja tugev olnud ka finantsvaldkonnas. Seetõttu on eestlastel finantstehnoloogias väga hea stardiplatvorm," sõnas Rebane.

Kaur Virunurm ettevõttest Messente Communications kinnitas ürituse olulisust. "Kuna meie põhiäri fookus on finantstehnoloogia ja pangandus, siis Money20/20 on meie jaoks täiuslik, et paremini mõista meie valdkonna viimaseid trende ja kohtuda uute klientidega," sõnas ta.

Veriffi partnerlussuhete juhi Taavi Lindmaa sõnul on Money20/20 üks tähtsamaid finantstehnoloogia sündmuseid maailmas, kust Veriff ei saa puududa. "Läheme tutvustama Veriffi innovatiivset lähenemist klientide identifitseerimisele ja usalduse loomisele online´is. Jagame kliendikaasuste põhjalt infot, kuidas petturlust vähendada ja kulusid kokku hoida," selgitas ta.

Sel aastal osalevad Eesti ühisstendil Cybernetica, Mobi Lab, EstateGuru, Mooncascade, Icefire, Messente Communications, Veriff, DataMe, Finora Technology, Funderbeam Markets ja EveryPay. Messil osalemist kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Ameerikast alguse saanud Money20/20 laienes kõigepealt oma üritustega Euroopasse ning sel aastal esimest korda ka Aasiasse. Mullu osales Euroopa üritusel ligi 2000 ettevõtet ja üle 5000 külastaja, kellest neljandik olid tippjuhid.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755