Autorid: Kristel Härma, Viivika Rõuk • 7. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starship Technologies kaasas 25 miljonit dollarit ja saab uue juhi

Starship Technologies kaasas 25 miljonit dollarit (21,4 miljonit eurot) nii praegustelt investoritelt (Matrix Partners ja Morpheus Ventures) kui ka uutelt, näiteks Airbnb kaasasutaja Nathan Blecharczyk, Skype'i asutaja Jaan Tallinn ja meediakontserni Metro-Goldwyn-Mayeri endine juht Gary Barber.

Ettevõtte osaluste jagunemise kohta asutaja Ahti Heinla midagi avalikustada ei s

Ahti Heinla Teaduspargi 8 Starship'i kontoris
Foto: Eiko Kink

aanud, kuid ütles, et suur osa Starshipist kuulub siiamaani selle asutajatele ehk talle ja Jaanus Friisile. „Väljumiseks on kaugelt liiga vara,“ tõdes ta.

Heinla ametikoht on nüüdsest CTO ehk tehnikadirektor. "See oli üsna algusest peale selge, et mina ei jää selle ettevõtte juhiks igavesti ja et tõenäoliselt olen ma selle ettevõtte juhina hea algsel perioodil, aga mingil hetkel, kui tehnoloogia hakkab valmis saama ja meil on vaja äri eskaleerida, on kasulikum mõni teine juht. Praegu oleme jõudnud sinna kohta, kus Lex Bayer on alustanud tööd Starshipis tegevjuhina ja mina olen CTO. Algab uus ajajärk ja minul on uus töökoht," ütles Heinla.

Ärijuht Allan Martinson lahkus Starshipist tänavu märtsis, tuues põhjusena välja keerulise ajakava. Heinla kinnitusel ei olnud Martinsoni lahkumine ja uue juhi tulek otseselt seotud. "See, et me uue tegevjuhi palkame mingil hetkel, seda me teadsime juba isegi enne, kui Allan Martinson ettevõttega liitus," ütles Heinla.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755