Autor: ITuudised.ee • 11. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milrem Robotics allkirjastas koostööleppe Prantsuse suurima kaitsetööstusega

Milrem Roboticsi juht Kuldar Väärsi
Foto: Raul Mee
Prantsusmaa suurim kaitsetööstus Nexter ning Milrem Robotics sõlmisid täna alanud Euroopa suurimal kaitsetehnikamessil Eurosatory koostööleppe mehitamata lahingusüsteemide arendamiseks.

Lepingu raames luuakse Milrem Roboticsi arendatud mehitamata roomiksõiduki THeMIS ning Nexteri erinevate relva- ja jälgimissüsteemide baasil uusi tooteid, mida turustatakse klientidele üle maailma.

Koostöö raames arendatakse ka sõidukite autonoomsust, et muuta need lahinguväljal võimalikult isetoimivaks ning vähest operaatori sekkumist vajavaks tööriistaks.

"Milrem Roboticsi jaoks on koostöö Nexteriga väga tähtis areng. See on hea näide ülepiirilisest koostööst Euroopas, mille käigus pannakse kokku kahe ettevõtte tugevused ning luuakse erakordseid lahingusüsteeme,“ sõnas Milrem Roboticsi juht Kuldar Väärsi.

Koostöölepe allkirjastati Eurosatory messil, kus avalikustati ka ettevõtete esimene ühine toode – OPTIO-X20, mis põhineb Milrem Roboticsi THeMISel ning Nexteri 20mm raskekuulipildujat kandval kaugjuhitaval relvasüsteemil ARX20.

Väärsi sõnul on tegemist on ainulaadse arendusega, mis suurendab sõdurite võimekust ning Milrem Roboticsil on hea meel sellest projektist osta võtta.

"Oleme uhked, et saame suurendada oma robotite perekonda, et tulla vastu tulevikunõudlusele ning teha seda koos uue partneriga robootika valdkonnas," märkis ka Nexteri tehnikaosakonna juht Gérard Griseri.

Lisaks OPTIO-X20-le on Milrem Robotics messil väljas veel kahe süsteemiga: Belgia ettevõttega FN Herstal näidatakse 12,7mm raskekuulipildujaga varustatud relvastatud süsteemi ning Eesti mehitamata õhusõidukite arendajaga Threod System on esmakordselt väljas ka drooniplatvorm.

Nexter on Prantsuse riigi poolt loodud kaitsetööstus, mis toodab soomustatud sõidukeid, relvasüsteeme ja laskemoona. Ettevõte omanikeringi kuulub ka Saksamaa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co.

Eurosatory on üks suurimaid kaitsetööstuse messe Euroopas, kus sel aastal osaleb enam kui 1570 eksponenti 57-st erinevast riigist, enam kui 57 000 külastajat 140-st riigist ning 212 ametlikku delegatsiooni.

Eesti riiklikul ühisstendil osalevad Milrem Robitics, ELI, Threod Systems, Defendec, Bristol Trust, Toci, Milectria Est, TerraMil, Galvi-Linda, SOLEEST ja Eesti Kaitsetööstuse Liit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052