Autor: Indrek Kald • 18. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

21. kool ja TTÜ koolitavad koos insenere

Robootikapäev tänavu aprillis 21. koolis.
Foto: 21k.ee
Täna sõlmitav koostöölepe tehnikaülikooli ja Tallinna 21. Kooli vahel seab eesmärgiks loodus-, täppisteaduste ja tehnoloogiaspetsialistide ettevalmistamise.

21. kooli jaoks aitab koostöö TTÜga parandada õppekvaliteeti ja saavutada kooli õppekavas püstitatud eesmärke. Näiteks on täna on 21. koolis põhikooli vanuseastmele ettevõtlus-robootika õppesuund ja gümnaasiumile reaal-loodusainete õppesuund.

Koostöö raames tutvustatakse TTÜ inseneriteaduskonna erialasid ja lõpetajate suurt potentsiaali tuleviku tööturul. Samuti plaanitakse leppe alusel muuta nii õppetöö kui kooliväline tegevus mitmekesisemaks ja atraktiivsemaks, kaasates TTÜ Mektory tehnoloogiakooli oskusteavet. Mektory on tegutsenud üle seitsme aasta, olles esimene haridusasutuse juurde loodud innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Eestis.

Mektory innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse jaoks on tegemist teise üldhariduskooliga sõlmitud koostööleppega viimasel kuul. Mais sõlmis TTÜ koostööleppe Viimsi vallaga, mille raames toetab Mektory oma oskusteabega Viimsi Noorte Talentide kooli loomist ja Viimsi valla üldhariduskoolide loodus- ja täppisteaduste ning tehnoloogia õppesuuna arendamist.

Möödunud aastal riigieksamite tulemuste põhjal oli Tallinna 21. Kool üleriigilises edetabelis eesti õppekeelega koolide esikümnes. Mullu jätkas õpinguid kõrgkoolis üle 80 protsendi 21. kooli lõpetajaist, paljud neist TTÜs.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755