Autor: Indrek Kald • 18. juuli 2018

Google Street View jäädvustab taas Eestit

Soomet jäädvustanud Google´i Opelid.
Foto: Google
Sel suvel teevad Google´i kaameratega autod Eestile taas tiiru peale, et salvestada uusimaid andmeid ja vaateid. Lisaeesmärgiks on linnadevaheliste maanteede jäädvustamine.

Google Maps Street View tänavavaaterakendus on saanud Google Mapsi üheks populaarsemaks lisaks, mis on saadaval 85 riigis, kattes osaliselt ka Arktikat ja Antarktikat.

Tänu Street View´le saavad inimesed näha 360kraadiseid vaateid erinevatest tänavatest koos arhitektuuri ja kultuurimälestistega. Street View on ühtlasi saadaval Google Earthi ja Google Mapsi mobiilirakenduses.

Ka sellel korral on Google võtnud kasutusele erimeetmed, et kaitsta inimeste privaatsust ning enne avaldamist läbib kogutud fotomaterjal eritöötluse, mis tsenseerib inimeste näod ja sõidukite numbrimärgid, tagades nõnda inimeste anonüümsuse.

Täiendava meetmena pakub Street View rakendus võimalust raporteerida piltidest, mis kellegi privaatsust võivad ohustada, vajutades nupule "Report a Problem" ekraani all paremal nurgas. Sellisel juhul läbivad fotod täiendava töötluse või vajadusel eemaldatakse täielikult.

Google´i autod sõidavad mööda Eestit alates 25. juulist kahe kuu jooksul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052