Autor: Indrek Kald • 23. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meybaum ja Hinrikus õpetavad noori

GrabCADi asutaja Hardi Meybaum.
Foto: Fredy-Edwin Esse
Täna alustab Tallinnas suvekool Hüppelaud, mis annab tehnoloogiast huvitatud 14-19aastastele õpilastele võimaluse kogenud mentorite juhendamisel ehitada nädalaga ideest valmis toode või teenus.

Hardi Meybaumi loodud MTÜ Eesti 2.0 vedamisel toimuvas suvekoolis Telliskivi loomelinnakus saavad kokku 80 õpilast 31 koolist üle Eesti. Noored hakkavad tööle viieliikmeliste tiimidena ja neid juhendavad tehnoloogiaettevõtjatest mentorid, kes aitavad õpilastel kaardistada probleeme ning otsida neile praktilisi ja samas loomingulisi lahendusi.

Hardi Meybaumi sõnul on hüppelaua eesmärgiks sisendada noortele, et hea tahtmise korral on kõik võimalik. "Möödunud aasta kogemus kinnitas meile, et noored on isegi hoolimata kesisest programmeerimisoskusest väga hakkajad ja projektide lõpptulemused muljetavaldavad. Et sinna jõuda, on kohal meie fantastilised mentorid, et noori toetada, innustada ja aidata," lisas ta.

Meybaumi kõrval juhendavad nädalase programmi vältel noori spetsialistid Eesti idufirmadest nagu TransferWise, Taxify, Starship ja GrabCAD.

TransferWise on ka Hüppelaua suurim toetaja, sest kõigilt veebruarikuus Eestisse tehtud ülekannetelt laekunud ülekandetasud kinkis ettevõte Eesti Vabariigi 100. juubeli puhul Eesti 2.0-le suvekooli korraldamiseks.

"Me TransferWise´is julgustame uue põlvkonna noori siduma oma karjääri tehnoloogiaga ja Hüppelaua suvekool on selleks suurepärane võimalus. Jagan Eesti 2.0 eestvedajatega sama mõtteviisi – tehnoloogia tundmine aitab maailma paremini mõista ja annab võimaluse midagi olulist korda saata," ütles Taavet Hinrikus, TransferWise’i kaasasutaja ja Hüppelaua mentor, kes tuleb ka tänavu õpilastele esinema.

Eesti 2.0 on mittetulundusühing, mille eesmärgiks on inspireerida Eesti koolinoori valima tehnoloogiapõhist tulevikku. Pilootprojektina jagas Eesti 2.0 maikuus 2015 poolesajale Eesti koolile Makerbot Replicator 3D printerid. 2016. aastal said koolid littleBits elektroonikakomplektid ja tutvustati bitcoini platvormil arendamist.

Mullu suvel esmakordselt toimunud Hüppelaual Tartus Spark Makerlabis ehitas 60 õpilast valmis 12 toodet, nende seas sõrmejäljetuvastusega seljakott, magnetitega kingapuhastaja ja mobiilne parkimisrakendus.

Hüppelaual osalemine on õpilastele tasuta (sh toitlustus), vajadusel tuleb ise katta vaid majutuskulu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474