Autor: Indrek Kald • 24. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hinrikus rahastab Horvaatia robotifirmat

Transferwise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus.
Foto: Andres Haabu
Transferwise´i asutaja Taavet Hinrikus osales juhtinvestorina Horvaatia robotifirma Gideon Brothers esimeses rahastusvoorus, kus kaasati 655 000 eurot.

Väljaande Techcrunch teatel investeerisid autonoomseid tööstusroboteid arendavasse idufirmasse veel tehnoloogiaajakirja Wired endine toimetaja David Rowan ning mitu Horvaatia ingelinvestorit.

Gideon Brothersi juhi Matija Kopici sõnul arendavad nad tehnoloogiat, mida ise kutsuvad robotajuks. Robotite juures kasutavad nad kolmemõõtmelise nägemise tehnoloogiat, tehisintellekti ja süvaõpet. Selle tulemusena tajuvad robotid ümbruskonda ning opereerivad autonoomselt.

Laiemas mõttes soovib Gideon Brothers aidata lahendada tööstusliku logistika praegust tööjõupuudust. 90% maailma tööstusrajatistest on nn vana kooli omad, mis kasutavad peamiselt inimtööjõudu – need ongi Horvaatia idufirma potentsiaalsed kliendid.

Usutluses Techcrunchile nimetas Taavet Hinrikus Gideon Brothersi eelisena firma meeskonda, mis tema sõnul on parim süvaõppe tiim (Hiinat mitte arvestades).

Eelmise aasta alguses loodud Horvaatia ettevõttes töötab üle 40 robootika ja süvaõppe eksperdi.

Skype´i esimese töötajana tuntud Taavet Hinrikus on osalenud enam kui veerandsaja idufirma rahastamises. Näiteks kuuluvad tema portfelli Taxify, Pipedrive, Veriff, Cleo, Juro ja Open Cosmos.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755