Indrek Kald • 31. juuli 2018
Jaga lugu:

Eestis on enim puudu IT-valdkonna inimesi

Eestis on suur puudus tarkvaraarendajatest ja programmeerijatest.
Eestis on suur puudus tarkvaraarendajatest ja programmeerijatest.  Foto: Andres Haabu

Tööjõupuudus on maailmas viimase 12 aasta kõrgeim. Üleilmselt on enim puudu oskustöölisi, müügiesindajaid ja insenere, Eestis aga IT-valdkonna inimesi.

Enam kui 39 000 tööandjat 43 riigist hõlmanud personalifirma ManpowerGroup uuringust selgus, et koguni 45% küsitletud tööandjaist tõdeb raskusi vajalike oskustega töötajate leidmisel. Tööandjate ootuste põhjal kaardistati globaalne tööjõuvajaduse TOP10 ehk ametikohad, millest tänavu on kõige suurem puudus.

Tööjõuvajaduse TOP10:

1) Oskusöölised: elektrikud, keevitajad, mehaanikud2) Müügiesindajad3) Insenerid4) Autojuhid: kullerid, rekajuhid, ehituse autojuhid5) Tehnikud6) IT-spetsialistid: küberturbe eksperdid, süsteemiadministraatorid, tehniline tugi7) Finantsistid: raamatupidajad, audiitorid, finantsanalüütikud8) Kitsa valdkonna eksperdid: juristid, analüütikud, projektijuhid9) Tugiteenistujad: assistendid, administraatorid10) Tootmisoperaatorid

Globaalset edetabelit kommenteerinud Manpower Baltikumi juhi Heigo Kaldra sõnul poleks Eestis järjekord päris sama, aga sarnane. "Töötukassa tööjõuvajaduse baromeetri põhjal on Eestis tugiteenistujaid ehk sekretäre, andmesisestajaid ja raamatupidajaid pigem üle kui puudu. Meie enda kogemus seda ei kinnita, hea keeleoskuse ja varasemate soovitustega tugiteenistuja leiab praegu kindlasti tööd," selgitas ta.

"Töötukassa baromeetri alusel võib Eestis esikohale paigutada IT-sektori - suur puudus on tarkvaraarendajatest ja programmeerijatest," kinnitas Kaldra.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt