Autor: Indrek Kald • 3. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firmad rohetehnoloogia konkursil

Tänavu asusid võistlustulle kümme parimat Eesti rohetehnoloogia meeskonda.
Foto: cleantechforest.ee
Cleantech ForEst korraldab koos keskkonnaministeeriumiga maailma suurima säästva tehnoloogia ideekonkursi Eesti finaali.

Programmi ClimateLaunchpad eesmärgiks on kasvatada uued rohetehnoloogia ideed reaalseteks jätkusuutlikke muutusi toovateks ärideks. "Kui 2015 aastal osales programmis vaid 28 riiki, siis tänavu kandideeris üle 1400 iduettevõtte rohkem kui 45st riigist," kiitis Cleantech ForEsti tegevjuht Erki Ani programmi arengut.

ClimateLaunchpadi idufirmad toovad Eestis uuendusi järgnevates valdkondades: saepurust 3D printimine, raviomadustega kemikaalivaba tekstiil, biomassist vesinikkütuse tootmine, uudne keskkonnaseisundi monitooring, biojäätmete fermenteerimine, elektrit tootev kangas, vertikaalpõllumajandus, veevaba kohvitopside kiirpesusüsteem, päikeseelementidega asfalt ja kütuse vähendamise eesmärgil laevakere puhastav robot.

Kuigi ClimateLaunchpadi programmis osalevate alustavate iduettevõtete arv on suur, on eestlased saavutanud alati auhinnalisi kohti. 2016 tuli ligi tuhande kandidaadi seast esikoht just Tartu Ülikoolist alguse saanud kohalikule startupile Gelatexile, mis töötab välja kemikaalivaba kunstnahka.

Tänavu asusid võistlustulle kümme parimat Eesti rohetehnoloogia innovaatilise ideega meeskonda, kes on kahe kuu jooksul läbinud mentorite käe all ärikoolituse programmi. Eesti finaalis valitakse ekspertide abiga välja kolm kõige tugevamat idufirmat, kes lähevad Eestit esindama ClimateLaunchpad suurfinaali, mis leiab aset 1.-2. novembril Šotimaal Edinburghis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755