Autor: Indrek Kald • 8. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutitelefoni keskmine hind kerkis aastaga 7%

Elisa juuli nutitelefonide müügitopis oli esikohal Samsung Galaxy J3 (2017).
Foto: Toomas Tiits, Samsung Eesti juht
Nutitelefonide keskmine ostuhind Elisas oli juulikuus 370 eurot ehk 24 eurot kõrgem kui aasta eest samal ajal.

Kõige populaarsemate telefonide esikümnesse mahtus kuue tootja seadmeid. Märgilise tähisena tõusis viiendale kohale ning ühtlasi ka iPhone´idest ette "vana hea" Nokia oma uue mudeliga, samuti rebis Apple´ist mööda Hiina OnePlus 6.

Elisa telekomiteenuste valdkonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul võib juuli ostueelistuste põhjal uudsena esile tõsta, et pikalt müügiedetabelite tipus trooninud Samsung, Huawei, Apple ja Sony said endale väärikad konkurendid Nokia ja OnePlusi näol.

"Nii Nokia kui OnePlus pälvisid Eesti inimeste sooja vastuvõtu juba tegelikult kuu varem, kuid juulis sai nende müük tõeliselt hoo sisse – Nokia 5 Dual SIM on ostuedetabelis juba viiendal ja OnePlus 6 kohe kannul kuuendal kohal," märkis ta.

"Sellega tõusid mõlemad esimest korda ettepoole ka Apple´ist. Kaugel pole ka LG ning juba lähikuudel võime näha esikümnes seitsme tootja erinevaid mudeleid," lisas Ploomann.

Ka ilmestab juuli tulemusi suurenenud huvi kompaktsemate ja väiksema ekraaniga telefonide järele. "Esikohal troonib juba mitmendat kuud tõelise rahvatelefonina viietollise ekraaniga Samsung Galaxy J3 (2017), lisaks on esikümnes suisa kolm alla viietollise ekraaniga telefoni – 4,7tolline iPhone 8, 4,6tolline Sony Xperia XZ1 Compact ning ekraanisuuruselt mõneti juba nutimaailma retrotelefoniks kvalifitseeruv neljatolline iPhone SE," selgitas Ploomann.

Tahvelarvutitest olid menukaimad traditsiooniliselt Huawei, Samsung ja Apple. Sülearvutitest aga 15,6tollise ekraaniga Lenovo ja 13tollised MacBook Airid.

Elisa juuli nutitelefonide müügitop:

Samsung Galaxy J3 (2017)Huawei P20 LiteSamsung Galaxy A8Huawei P SmartNokia 5 Dual SIMOnePlus 6 128GBSony Xperia XZ1 CompactApple iPhone SE 32GBApple iPhone 8 64GBSamsung Galaxy A6 (2018)

Juuli tahvelarvutite müügitop:

Huawei MediaPad T3 10 16GBSamsung Galaxy Tab A 10.1 32GBApple iPad 9,7 (2017) 32GBSamsung Galaxy Tab S2 VE 9,7 32GBAsus ZenPad 10 (Z301ML)

Juuli sülearvutite müügitop:

Lenovo Ideapad 320-15IKB (81BG007LMX) 15,6" i5Apple MacBook Air 13 128GB (2017) SWEApple MacBook Air 13 128GB (2017) RUSLenovo Ideapad 110-15ISK (80UD00NBMX)Lenovo Ideapad 320-15IKB (80XL) 15,6" i3

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755