Autor: Indrek Kald • 14. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvutimängu EM otsepildis Tallinna kinos

League of Legendsi fännid võistlust jälgimas.
Foto: LoL
Septembris Madridis toimuvat arvutimängu League of Legends Euroopa meistrivõistluste otseülekannet saavad kõik e-spordi fännid nautida Tallinnas suurelt kinoekraanilt.

League of Legends on üks populaarsemaid meeskondlikke arvutimänge, mida mängib iga kuu üle saja miljoni inimese. E-spordina jälgis selle mängu liigat mullu interneti vahendusel üle 360 miljoni huvilise.

Pühapäeval, 9. septembril Coca-Cola Plazas toimuva otseülekande pikkus on hinnanguliselt kuus tundi, kuid sündmuse kestus võib muutuda.

Coca-Cola Plazat haldava firma Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod selgitas, et lisaks jalgpalliülekannetele on ka e-spordi näitamine kinodes loogiline samm. "E-spordi vaatajaskond maailmas on meeletu ning kohati ületavad selles tööstuses liikuvad rahasummad tavaspordi omad," märkis ta.

"Näiteks möödunud aasta Super Bowli vaatajaskond oli 111 miljonit, mis jääb juba tuntavalt e-spordile alla," lisas Novod.

League of Legendsi Euroopa meistrivõistluste võitja pääseb Euroopat esindama sügisel Lõuna-Koreas toimuvatel maailmameistrivõistlustel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755