Autor: Indrek Kald • 23. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika seab suuna äri digitaliseerimisele

Baltika juht Meelis Milder.
Foto: Raul Mee
Moefirma Baltika lähiaastate fookus on e-äri arendamisel ja protsesside digitaliseerimisel, teatas ettevõtte juht Meelis Milder.

21. augustil firma nõukogu heakskiidu saanud järgmise viie aasta tegevuskava näeb ette Baltika ärimudeli fookust kolmele suunale – kliendikesksus, digitaliseerimine ja rahvusvahelistumine.

"Klientide vaatest tähendab see just nende eelistustele põhinevat ostukogemust ning suuremat tähelepanu traditsioonilise jaekontseptsiooni sidumisele e-kaubandusega nii koduturul Baltikumis kui ka olemasolevatel ja tulevastel eksportturgudel," selgitas Milder.

"Muudatuste osana toome turule ka uusi poeformaate, testime showroom ja pop-up formaati ning arendame e-poodi," lisas ta.

Rahvusvahelistumise suunal keskendub ettevõtte Milderi sõnul e-äri arendamisele ning kontsessiooni- ja frantsiisipartneritele uue koostöömudeli väljatöötamisele.

Digitaliseerimise eesmärgiks on Baltika seadnud ärilise efektiivsuse tõstmise ja suurema kliendirahulolu tagamise kogu väärtusahela lõikes, mis tähendab algatusi nii tootearenduse, müügi, klienditeeninduse kui ka analüüsi valdkonnas.

"Kavatseme ettevõtte ärimudelit lihtsustada ja keskenduda ennekõike väärtusahela nendele osadele, mis otseselt mõjutavad kliendikogemust," sõnas Milder.

Baltika Grupp on Baltimaade moebrändide maja, kuhu kuulub viis rahvusvahelist moemärki – Monton, Mosaic, Baltman, Bastion ja Ivo Nikkolo. Baltika jaekaubandusvõrk hõlmab 93 brändipoodi Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes, lisaks saab kollektsioonide esemeid osta Baltika e-poe andmorefashon.com kaudu, mis tarnib kaupa 44 riiki. Grupis töötab enam kui tuhat inimest. Baltika aktsiad on noteeritud Tallinna börsil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474