Autor: Indrek Kald • 23. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal ja Icefire said valmis MTA uuenduse

Nõuete ja kohustuste saldo.
Foto: emta.ee
Tarkvarafirmad Nortal ja Icefire said valmis maksuameti uuendatud veebiteenuse, mis on üks etapp kogu e-MTA uuendamisest.

Uuendatud arvestuse veebiteenus teeb ameti teatel nende hallatavatest nõuetest ja kohustustest ülevaate saamise mugavamaks ning võimaldab paindlikult kohustuste eest tasuda.

Maksu- ja tolliameti teenuste osakonna juhataja Triin Raaperi sõnul on kõige silmatorkavamaks lihtsustuseks üleminek uuele kujundusele. "Kujundus lähtub põhimõttest, et vastava e-teenusega seotud toimingud oleksid kasutaja jaoks loogilises järjekorras ning võimalikult palju infot saaks ühest kohast kätte," ütles ta.

"Uue kujundusega harjumine võib esialgu aega võtta, aga kokkuvõttes muutuvad tegevused e-MTAs sujuvamaks. Et see paremini õnnestuks, oleme lahenduse kasutusele võtmisel arvestanud erinevate kasutajakogemustega," lisas Raaper.

Arvestuse e-teenuse peamised uuendused võrreldes varasemaga on järgnevad:

• Arvestust puudutavad tegevused saab kätte ühest menüüst ning pole vajadust erinevatele alalehtedele liikuda.• Kõikide nõuete ja kohustuste ülevaate leiab ühest kohast.• "Nõuete ülevaade" lehel plokis "Ettemaksukontod" kuvatakse aktiivsed ettemaksukontod, millel olevat raha on võimalik nõuete tasumiseks kasutada.• Nõudeid saab mugavalt otsida. Otsingutulemused kuvatakse vaikimisi lehel kümne reana, kuid ridade arvu saab suurendada saja reani lehel. Kõiki otsingutulemusi saab alla laadida CSV-failina.• Makstavat summat on võimalik ise komplekteerida. Tulevikukohustuste maksmisel saab jätta tasumisest välja kategooria tervikuna või nõuete kaupa.• Nõudeid, mille määramise dokumendil on viitenumber, on võimalik tasuda valides viitenumbriga nõude maksmise.• Lisandus krediitkaardiga maksmise võimalus.

Arvestuse teenuse loomine on üks etapp kogu e-MTA uuendamisest. Kevadeks 2019. aastal uueneb täielikult iseteenindusportaali ülesehitus ja kaasajastatakse e-teenuste kasutusmugavus.

Arvestuse e-teenus arendati rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse ning tarkvaraettevõtete OÜ Icefire ja Nortal ASi poolt, kasutades selleks nii riigieelarvelisi kui ka struktuurifondide rahalisi vahendeid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755