Autor: Pille Ivask • 23. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus minister lubas idufirmade elu kergemaks teha

Ãsja ametisse asunud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist kohtus Lift99-s Eesti start-up kogukonnaga.
Foto: Andras Kralla
Kuigi uus ettevõtlusminister Rene Tammist lubab idufirmade maastikku väetada, ei pruugi tal selleks piisavalt aega olla, kirjutab Äripäev.

„Ma sooviks riigi juhtimisse tuua start-up-mentaliteeti,“ ütles Tammist pärast kohtumist Eesti idumaastiku suurkujudega, kelle seas nii Ragnar Sass kui Taxifysse äsja tööle asunud Jevgeni Kabanov. Tammist on ka enne ametisse kinnitamist antud intervjuudes märkinud, et tahab Eesti idumaastikku väetada ning luua riigi ja idufirmade vahele partnerlussuhte.

"Kuidas värvata välistööjõudu IKT-sektorisse?"

12.09.2018 kell 10:00-12:00.

Lektor Politsei- ja Piirivalveameti arendusosakonna identiteedi ja staatuste büroo nõunik-ekspert Liis Valk.

Vaata lähemalt ja registreeru SIIN!

Kohtumine kestis veidi üle tunni ning oli värske ministri enda algatus. Tammisti sõnul puudutati kohtumisel nii välistööjõu teemat, idufirmade võimalikke maksusoodustusi maksukrediidi näol kui ka õigusruumi küsimusi, millele on hiljutises intervjuus viidanud ka TransferWise’i asutaja Taavet Hinrikus.

Tammist selgitas, et arutluse alt käisid läbi nii optsioonide maksustamine kui ka äriseaduse küsimus ehk USA, Eesti ja Mandri-Euroopa regulatsioonide ja ärikultuuri erinevused.

Garage48, Pipedrive'i ja Clanbeati kaasasutaja Ragnar Sass kiitis uut ministrit, ent kardab siiski, et tema kuuest ametisolekukuust jääb sisuliste muudatuste tegemiseks väheks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755