Autor: Indrek Kald • 24. august 2018

Eesti liitub ELi superarvutite firmaga

Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip.
Foto: Andres Haabu
Minister Mailis Reps allkirjastab täna Eesti liitumisdeklaratsiooni ühisettevõttega, mille eesmärgiks on alustada Euroopas superarvutite arendusega ning jagada tekkivat andmetöötlusvõimekust liikmesriikide vahel.

Tegemist on Euroopa Liidu ülese projektiga, mille eesmärk on pakkuda teadlastele ja tööstusele suurandmete analüüsiks paremaid võimalusi.

Ühisettevõttega liitumine toetab teadusvõimekuse kasvu Eestis, mis omakorda aitab arendada erinevaid ühiskonnale kasulikke valdkondi, muuhulgas personaal- ja täppismeditsiin, looduskatastroofide prognoos ja ennetus, liiklusohutus, riigi julgeolek ja -kaitse.

Allkirjastamisel Tartus osaleb Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip. Tänavu jaanuaris ütles ta plaani tutvustades, et superarvutid on digitaalmajandust käivitav jõud. "Konkurents on tihe ja EL on teistest maha jäänud. Maailma superarvutite esikümnesse Euroopa ei mahu," sõnas euroliidus digitaalse ühisturu eest vastutav asepresident Ansip toona.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052