Autor: Indrek Kald • 29. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainori uuel rektoril IT-taust

Ettevõtluskõrgkooli Mainor rektoriks valiti professor Mait Rungi.
Foto: Janus Paurman, ettevõtluskõrgkooli Mainor maksuõppejõud
Ettevõtluskõrgkooli Mainor nõukogu valis viieks aastaks rektoriks innovatsioonijuhtimise professori Mait Rungi, kes varem on töötanud ka tarkvarainseneri ja IT-juhina.

Värske rektori sõnul on muljetavaldav, kuidas koostöös ettevõtetega on Mainor võtnud viimasel ajal ette julgeid arendusi. "Olgu selleks uudsed ITd, disaini ja ettevõtlust siduvad õppekavad, osalus Ülemiste targas linnakus või Eestis ainulaadsed karjääri- ja stipendiumiprogrammid," nimetas ta.

"Nüüd on plaanis esimese rakenduskõrgkoolina Eestis arendada välja tipptasemel teadustegevus, mis loob otsest väärtust Eesti ettevõtetele. Annan oma panuse, et laiendada kooli ümber sarnaselt mõtlevate partnerite võrgustikku ja head ideed ellu viia," selgitas Rungi.

Kõrgkooli nõukogu esimehe Kadi Pärnitsa sõnul on Mainori eesmärk olla ettevõtete eelistatud partner teadus- ja arendustegevustes. "Mait Rungi on akadeemiline liider, kes kindlasti viib kõrgkooli kui Ülemiste City linnaku vaimse keskuse uuele tasemele," kinnitas Pärnits.

Mait Rungi on töötanud juhina IT-valdkonnas ja avalikus sektoris. Aastail 1994–2003 oli ta ASi Profit Software tarkvarainsener ja projektijuht, 2005-2006 töötas justiitsministeeriumi IT-juhina. Alates 2005. aastast on Rungi õppejõud ja teadlane Tallinna tehnikaülikoolis, viimati juhtimise professor. Doktorikraadi omandas Rungi 2010. aastal Lappeenranta tehnikaülikoolist Soomes. Tema teadustöö on keskendunud äriinnovatsioonile, juhtimisele ja iduettevõtlusele.

Ettevõtluskõrgkool Mainor on Eesti suurim erakõrgkool, mis pakub kõrgharidust ettevõtluse, IT ja disaini valdkondades. Kõrgkoolil on õppekeskused Tallinnas ja Tartus, õppida saab rakenduskõrghariduse ja magistriõppe tasemel, eesti, vene ja inglise keeles. Kõrgkoolil on üle 1500 üliõpilase ja enam kui 5000 vilistlast.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755