Autor: ITuudised.ee • 31. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei ja Delfi veebilehti tabas küberrünnak

Foto: Pixabay
Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kodulehte tabas eile pärastlõunal küberrünnak. Sama saatus tabas ka Delfi portaale.

Riigi Infosüsteemi Ametile (RIA) teada olevalt ei olnud eile poole tunni jooksul võimalik külastada politsei kodulehte. Veebileht oli kättesaamatu alates kella 14st, kuna langes teenustõkestusründe alla, kinnitas ameti pressiesindaja Helen Uldrich Postimehele.

Siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskus tuvastas suurenenud võrguliikluse PPA veebilehel kell 13:53 ning kinnitas teenustõkkerünnaku toimumist.

Lisaks PPAle kirjutas portaal Delfi, et eile kell 14:45 tabas rünnak ka nende portaale. Ründe tõttu oli raskendatud ligipääs Delfile ning ka teistele Ekspress Grupi väljaannetele, teatud ajavahemikus ei saanud näiteks Delfit välismaal lugeda.

RIA andmetel teateid teiste teenustõkkeründe alla sattunud veebilehtede kohta eile ei olnud. Delfi andmetel võisid rünnaku alla sattuda ka teised veebilehed, kuid täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Infoturbe konverents 2018 "Maksa raha!" toimub 26. septembril.

Tule kohale ja saad ekspertide abiga vastuseid küsimustele, mis aitavad keerulisteks olukordadeks paremini valmis olla! Info ja registreerimine SIIN.

Teenustõkestusrünne (DoS) on tahtlik teenuse käideldavuse häirimine, mille võib tekitada süsteemi või võrguühendust üle koormates või süsteemi muul moel kahjustades. Tihti kasutatakse rünnete läbiviimiseks ja teenuse töö katkestamiseks ära ka teadaolevaid seadmete tööd peatavaid turvanõrkuseid. Ründe korral on tulemuseks teenustele ligipääsu puudumine nii oma töötajatele kui ka välistele klientidele.

Allikad: Postimees ja Delfi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755