Autor: Aali Lilleorg • 31. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul veebiseminarid välistööjõu värbamisest ja IT-ettevõtte omandamisest

Foto: Äripäev
Septembris on ITuudised.ee korraldamas kahte veebiseminari, mis võimaldavad paari tunni jooksul olulised teemad endale eksperdi abiga selgeks teha ja seda oma töökohal lahkumata. Käsitletavateks teemadeks välistööjõu värbamine ja IT-ettevõtte omandamine.

12. septembril kell 10:00-12:12 toimub veebiseminar "Kuidas värvata välistööjõudu IKT-sektorisse?", kus Politsei- ja Piirivalveameti arendusosakonna identiteedi ja staatuste büroo nõunik-ekspert Liis Valk räägib lähemalt ja vastab küsimustele millega peab arvestama välismaalaste tööle võtmisel.

Veebiseminari eesmärk on selgitada millised reeglid kehtivad ja millega peab arvestama välismaalaste tööle võtmisel, et protsess praktikas võimalikult sujuvalt läheks. "Seminaril vaatame üle, mis erisused on lühiajaliselt välismaalase tööle võtmisel ja mida pidada silmas, kui välistöötajat vajatakse pikemaks ajaks. Selgitame, kuidas välismaalaste seadust ja Euroopa Liidu kodaniku seadust praktikas rakendatakse," rääkis Valk.

Käsitlemisele tulevad järgmised teemad:

--> Lühiajalise töötamise registreerimise ning elamisluba töötamiseks taotlemise regulatsioon ja protsesstöötamiseks taotlemise regulatsioon ja protsess

--> Eestis elamisloa alusel juba elavate välismaalaste tööle võtmise regulatsioon välismaalaste seaduses

--> Kutsuja kohustused välismaalaste seaduses

--> Töötamise tingimuste rikkumise vastutus välismaalaste seaduses

--> Euroopa Liidu kodanike Eestis töötamise regulatsioon

--> Migratsiooninõustamine Politsei- ja Piirivalveametis

Rohkem infot veebiseminari "Kuidas värvata välistööjõudu IKT-sektorisse?" kohta ja registreerimine SIIN.

17. septembril kell 14:00 - 15:30 toimub veebiseminar "IT-ettevõtte omandamine - millele tähelepanu pöörata?", kus advokaadibüroo COBALT tehingute nõustamise valdkonna advokaat Ott Aava räägib lähemalt IT-ettevõtte omandamise eripäradest.

Aava sõnul on IT-ettevõtete müümise osas on märgata tõusvat trendi ning järjest enam osatakse ka küsida IT-ettevõtte omandamise eripärade kohta. "Seda ühelt poolt seetõttu, et IT-lahenduste osatähtsus ettevõtetes kasvab, teisalt seetõttu, et valdav osa nö iduettevõtteid põhinebki peamiselt tehnoloogial," täpsustas ta.

Tehnoloogial põhinevate iduettevõtete müügi puhul on eripärade tundmine ning nendega arvestada oskamine eriti olulised, kuna sageli on ettevõtete asutajateks varasema ettevõtluskogemuseta isikud. Korrastamata dokumentatsioon ja selgelt kehtestamata õigused võivad aga potentsiaalseid investoreid eemale peletada.

Seminari käigus saavad kuulajad teada:

--> Millega peab müüja arvestama IT-ettevõtte müügi korral?

--> Milliseid ettevalmistusi oleks mõistlik teha müüki planeerides?

--> Kuidas ostja peaks omandamisele lähenema?

--> Mida on ostjal mõistlik IT-ettevõtte omandamisel kontrollida?

Veebiseminari läbiviija Ott Aava on advokaadibüroo COBALT infotehnoloogia valdkonna nõunik ja advokaat, kes nõustab kliente peamiselt IT ja muude tehnoloogiatega seotud küsimustes. Lisaks on ta olnud seotud mitme omandamistehingutega, nõustades kliente aktsiate ja varade müügi ning finants- ja strateegiliste investeeringute küsimustes.

Ott Aava on nõustanud nii müüjaid kui ka ostjaid kõigis tehingu etappides alates enampakkumisest, juriidilistele nõuetele vastavuse tagamisest ja tehingu dokumentatsiooni koostamisest kuni tehingute sooritamiseni ja tehingujärgsete küsimusteni. Ta on nõustanud ka mitmeid iduettevõtteid küsimustes, mis puudutavad aktsionäride suhteid, motivatsioonipakette jms. Lisaks on tal pikaaegne kogemus infotehnoloogiaettevõtete tehingutega. Oti kogemuse hulka kuuluvad mitmed meedias kajastust saanud tehingud, nagu näiteks DiDi Chuxing-i investeering Taxify-sse, IT-taristu täislahendusi pakkuva ettevõtte Santa Monica Network Group-i Soome ja Baltikumi tütarettevõtete müük, IT-ettevõtte Proekspert müük ja palju muud.

Info ja registreerimine veebiseminarile "IT-ettevõtte omandamine - millele tähelepanu pöörata?" SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755