Autor: Indrek Kald • 7. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uberi juht Baltimaades läheb Veriffi palgale

Enn Metsar liigub Uberist Veriffi.
Foto: Andras Kralla
Eesti tehnoloogiaettevõte Veriff palkas äriarendusjuhiks Enn Metsari, kes töötas viimased kolm aastat Uberi Baltimaade tegevjuhina, olles ühtlasi Uberi äritegevuse käivitaja Eestis.

"Liitun Veriffiga eelkõige seepärast, et nad tegelevad väga olulise probleemiga – usalduse loomisega digikanalites ning nad teevad Eestist globaalset äri," kinnitas Metsar. "Eestis oleme näinud, et mobiilne identiteet avab palju võimalusi. Teenused liiguvad internetti, mis teeb nad omakorda kiiremaks ja odavamaks," lisas ta.

Metsari sõnul ei saa aga paljud uued teenused turule tulla, sest pakkuja ja tarbija vahel pole piisavalt usalduslikku suhet. "Küsimus on selles, kas see takistus on ületamatu või ületatav. Ma arvan, et koostöös Veriffiga on see ületatav. Hindan Veriffi professionaalset meeskonda," sõnas Metsar.

Ta viitas ka varasemale heale koostöökogemusele Veriffi asutaja Kaarel Kotkasega. "Kasutasime Uberis Veriffi teenust uute juhtide ja sõidukite nõuetele vastavuse kontrolliks Eestis," rääkis Metsar.

Veriffi asutaja ja juhi Kaarel Kotkase sõnul on Metsar firmas väärtuslik täiendus. "Ennul on kogemus nii finantstööstuses kui jagamismajanduse valdkonnas, lisaks kirg muuta tipptehnoloogia kättesaadavaks. Veriffi kliendid tegutsevad suuresti just nendes sektorites," märkis ta.

Kotkase sõnul on Metsari tugevusteks strateegiline juhtimine ja globaalne mõtlemine ning Veriff väärtustab neid kogemusi ja teadmisi kõrgelt.

Varasemalt on Enn Metsar töötanud strateegilise konsultandina globaalses ärinõustamisettevõttes Bain & Company, Smartcapi investeeringute haldurina ning Swedbanki Ida-Euroopa aktsiafondide juhina. Tal on juhtimise ja poliitikakujundamise alane magistrikraad USAst Carnegie Melloni ülikoolist.

Idufirma Veriff tehnoloogia muudab inimese identiteedi virtuaalselt tuvastatavaks, aidates organisatsioonidel luua kliendisuhteid kiirelt ja turvaliselt ning keskenduda kliendi taustakontrolli asemel kasvule.

Veriff asutati 2015. aastal toona 20aastase Kaarel Kotkase poolt. Toode toodi turule juunis 2016, kui Inbank ja Hansapost integreerisid Veriffi teenuse, vähendamaks isiku taustakontrolli protseduurist tulenevaid äririske.

Sel kevadel paigutas Nordic Business Report Veriffi asutaja Kaarel Kotkase Põhja-Euroopa 25 mõjukaima noore ettevõtja hulka. Tänaseks on Veriff'il rohkem kui 60 klienti üle maailma, sh finants- ja jagamismajanduse ettevõtted ning e-kaubamajad. Veriff on maailma ühe mainekama idufirmade kiirendi Y-Combinator vilistlasettevõte ning kaasanud 8,3 miljonit dollarit riskikapitali investeeringuid.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755