Autor: ITuudised.ee • 10. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB investeerib Balti Fintech-ettevõtetesse

SEB Panga juhatuse esimees Allan Parik
Foto: SEB
SEB grupi investeerimisfond SEB Venture Capital käivitas uue programmi, et investeerida Eesti, Läti ja Leedu varajase faasi Fintech-ettevõtetesse.

Investeerimisprogrammiga soovitakse jõuda kõige paljulubavamate idufirmadeni, kelle ideedest võib tõusta kasu pangaklientidele ning finantseerimisega aidatakse neil ideesid ellu viia. Järgmise viie aasta jooksul kavatseb SEB investeerida 10–20 Balti idufirmasse.

Investeeringud ühe idufirma kohta jäävad üldiselt 50 000 ja 200 000 euro vahele ning pangal on vähemusaktsionärina võimalus võtta ettevõtte arendamises aktiivne roll.

SEB Panga juhatuse esimees Allan Parik: „Soovime ühendada jõud Fintech’idega, kellel on selge ettekujutus, kuidas parandada finantsteenuseid ning töötame nendega koos, et plaanid ellu viia. Finantsteenused peavad muutuma lihtsamaks, paremini arusaadavateks, mugavamateks, kiiremateks ja turvalisemateks. Idufirmad oma innovaatilise lähenemisega ja aitavad meil seda eesmärki saavutada. Idufirmadele pakub partnerlus SEB-ga uusi võimalusi kasvamiseks ning klientide arvu suurendamiseks. Uus algatus on selge märk, et näeme avatud panganduse tulevikku partnerluses ning oleme valmis sellesse investeerima, kuna usume Balti idufirmadesse.“

Eesti riikliku fondivalitseja AS SmartCap juhatuse liige ja riskikapitali fondide juht Sille Pettai lisas, et Eesti startup ökosüsteemi on kohaliku korporatiivse riskikapitali lisandumine väga oodatud. „Lisaks finantsinvesteeringule toetab SEB ambitsioonikaid ettevõtjaid tehnilise abi, laia mentorvõrgustiku ning vajalike tööriistadega, et ettevõtted saaksid kasvada kiiremini ja saavutaksid oma eesmärgid. Startupid toovad traditsioonilisse pangandussektorisse värsket mõtlemist ning lisaväärtust klientidele, kiirendades innovatsiooni,“ kommenteeris Pettai.

SEB rahastus on mõeldud nii finantsteenuste vallas tegutsevatele idufirmadele kui ka ettevõtetele, kelle ideedel on finantssektoris potentsiaali ja kes pakuvad näiteks automatiseerimist, masinõpet või tehisintellekti lahendusi.

Koostööhuvi korral palub SEB Eesti idufirmadel võtta ühendust, saates oma senise tegevuse kirjelduse ning koostöönägemuse veebilehe www.seb.ee/fintech vahendusel.

SEB grupil on Rootsis 2016. aastast põhjalik kogemus Fintech’idesse investeerimisel. SEB Venture Capital on investeerinud ettevõtetesse nagu näiteks Tink, mille nutiäpp aitab mugavalt planeerida ja juhtida isiklikke rahaasju, või siis r3, mis on loonud platvormi ettevõtete vaheliste juriidiliste lepingute salvestamiseks, juhtimiseks ja automatiseerimiseks. SEB Venture Capitali portfelli kuulub ka Leasify – väikeliisingute analüüsi, juhtimise ja hankimise platvorm – ning mitmed teised ettevõtted

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755